De baby 4 jan 2019 Redactie

10x waarom een baby het leven van ouders verandert

Hoe je het ook went of keert: het leven verandert met de komst van de baby. Deze tien dingen zullen zeker veranderen in je leven! Herkenbaar?

1. Je relatie

Met een baby in jullie midden hou je waarschijnlijk nog meer van je partner al deed. Maar met een huilende baby tussen jullie in zal het niet altijd meer even spannend zijn!

2. Op vakantie

Voorheen samen romantisch met z’n tweetjes op vakantie? Nu moet je overal aan denken, van een babyvriendelijke omgeving tot genoeg babyvoeding.

3. Vermoeidheid

Tja, laten we eerlijk zijn: de vermoeidheid hoort er ook bij. Waar je voorheen minstens 7-8 uur slaap mee pikte, is dat nú zeker niet altijd meer het geval.

LEES OOK: ‘Je kan nu eenmaal niet meer alles als je straalbezopen bent van vermoeidheid’

4. Au! Je baby’s pijn

Als je baby naar de dokter moet, voel jij waarschijnlijk tien keer meer de pijn van je baby dan je baby zelf. Zo zielig, je eigen kleintje op bezoek bij de dokter.

5.  Ochtendpersoon

Of je nu wilt of niet, met de komst van je baby wordt je vanzelf een ochtendpersoon. Van lekker uitslapen  is geen sprake meer. Hallo baby, hallo new world.

6. Geluksmomenten

Je begint van andere dingen te genieten. Je baby – vredig-slapend – maakt je gelukkiger dan een nieuwe broek!

7. Tijd opofferen

Met de komst van een baby zal je veel tijd voor jezelf moet “opofferen”. Nou ja, opofferen? Als je eenmaal dat kleintje in je handen hebt gehouden, besef je je dat je alles voor je baby over zult hebben.

8. Dag-dag nachtrust

Zeg maar daaaag tegen je heerlijke nachtrust. Wanneer jij hoort te slapen is je baby net wakker en wanneer je baby slaapt ben jij klaarwakker!

LEES OOK: 50 Gedachten die elke moeder heeft tijdens de nachtvoedingen

9. Surprise

Geen enkele dag is hetzelfde meer, geen enkele dag is nog saai.  Het ene moment is je baby heel hard aan het huilen, twee minuten later heeft je baby de slappe dag. Na 4 maanden komen de eerste babytandjes door en vervolgens begint je baby zes maanden later met lopen. Surprise!

10. Baby on your mind

Je denkt de hele dag door aan je lieve baby. Op je werk heb je een foto staan, in de pauze show je je collega’s de babyfoto’s en je partner app je de leukste kiekjes. Yep, overal waar je bent heb je je kind in gedachten!

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
10x waarom een baby het leven van ouders verandert
Sluiten