De baby 16 aug 2018 Daphne de Groot

Moeder deelt briljante hack om je baby binnen een paar seconden te laten slapen

Je baby laten slapen kan lastig zijn, want hij heeft zo zijn eigen schema. Hij heeft periodes dat hij wakker is als jij wilt slapen en slaapt uiteraard net zoet op het moment dat jij beseft dat de koffie op is en je dus écht de deur uit moet. Dat is prima, het is een baby. Die kan er nou eenmaal niet veel aan doen. Maar er zijn momenten dat hij Echt. Moet. Gaan. Slapen. Voor jouw sanity. Nou, deze moeder heeft daar een prachtige hack voor. 

Is daar een vreselijk ingewikkeld ritme voor nodig? Maanden van voorbereiding? Misschien een of ander raar balsempje wat je ergens op moet smeren? Niks van dat alles. Het enige wat je nodig hebt is een lopende kraan. Moet te doen zijn toch?

Het stappenplan

Is het nou écht nodig om van deze heel simpele handeling een stappenplan te maken? Nee, misschien niet. Maar wij houden van overzicht, so here we go. Wat je doet is:

1. Je houdt je baby vast zoals bij onderstaande video, waarbij het hoofdje van je baby langs (niet onder!) de kraan gaat
2. Je zet de kraan open
3. Je beweegt je baby zachtjes heen en weer

Het geluid van de kraan heeft een soort ‘white noise’ effect waar je baby rustig van wordt.

LEES OOK: Column: Baby’s hebben geen slaapprobleem, wij hebben een babyprobleem

Baby laten slapen

De moeder in kwestie, Lauren Session, herinnerde zich deze truc toen ze de oppas kreeg voor een baby, net nadat ze 12 uur gewerkt had als verpleegster in een ziekenhuis. Haar eigen kind is alweer vijf jaar, dus het was eventjes geleden dat ze zelf voor een baby gezorgd had. ‘Hij miste zijn moeder, en huilde daarom veel. Maar ik had lang gewerkt en ook mijn rust nodig. Toen herinnerde ik me ineens deze truc van toen mijn dochter nog een baby was’, zei Lauren tegen de Engelse krant Metro.

White noise

De kraan laten lopen is een heel goed voorbeeld van white noise. Heel simpel een constant ‘lawaai’ dat omgevingsgeluid neutraliseert. Denk bijvoorbeeld aan het geluid van een stofzuiger, de motor van een auto (niet voor niks favoriet bij ouders van huilende slaapweigeraars) en, onze favorieten, de voorbijrazende bergbeek of een harde regenbui die op de straten klettert.

Proberen

In bovenstaande hack wordt een kraan gebruikt. Zelf zitten we een beetje in over de ‘verspilling’ van water. Je kunt dus ook overwegen om even een föhn aan te zetten of wat white noise filmpjes op te zoeken op YouTube. Maar het is natuurlijk sowieso een goed idee om deze hack met de waterkraan te proberen om te zien of white noise bij jouw baby werkt.

Meer weten over je baby laten slapen en white noise? Dit is waarom white noise helpt om baby’s beter te laten slapen.

Vond je dit artikel leuk en wil je meer lezen? Like ons!

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Moeder deelt briljante hack om je baby binnen een paar seconden te laten slapen
Sluiten