Dit is waarom je baby direct na de voeding huilt (met een paar tips)

Soraya Vogelaar 19 jul 2018 De baby

Als je baby huilt, is dat vaak zijn manier om aan te geven dat er iets mis is of dat hij iets wil. Maar wat nu als hij telkens direct huilt na de voeding? Honger heeft ‘ie toch zeker niet? Wij geven je de ins en outs.

Dit is waarom je baby huilt na voeding krijgen

Als jouw baby direct na het voeden begint te huilen, betekent die niet altijd dat hij nog honger heeft. Als dit vaker gebeurt, maar je baby de fles (of borst) weigert, kan het zijn dat hij last heeft van zijn maag. Naast het huilen kun je dit herkennen aan: trappen met de voetjes en het lichaam strekken. De kans is groot dat jouw baby dan last heeft van darmkrampjes.

Veel baby’s krijgen last van darmkrampjes. Dit komt doordat het maag- en darmstelsel bij baby’s nog niet helemaal is ontwikkeld. Voel je dus niet schuldig als dit ook bij jouw baby gebeurt.

LEES OOK: Ouders voelen zich genoodzaakt te verhuizen om hun huilende baby

Tips als je baby huilt na voeding drinken

De belangrijkste tips om ervoor te zorgen dat je baby niet meer huilt na de voeding, zijn gericht op het verminderen van darmkrampjes. Dit zijn ze:

– Geef op een dag wat vaker de fles, maar met minder voeding erin.
– Laat je baby halverwege het voeden even pauze nemen.
– Laat je kindje tijdens en na het voeden even boeren.
– Zorg er bij flesvoeding voor dat de speen goed gevuld blijft met voeding. Zo voorkom je dat je kindje lucht hapt en daardoor meer krampjes krijgt.
– Leg je baby op zijn buikje op je arm en houd ‘m zo even vast.
– Masseer het buikje van je baby door zachtjes ronddraaiende bewegingen te maken met je handen.

LEES OOK: Houd dit in gedachten als je baby niet stopt met huilen

Huilen na voeding kan ook door koemelkallergie

Naast darmkrampjes, kan baby’s reactie ook ontstaan door een koemelkallergie. Dit komt maar in 2 tot 3% van de gevallen voor bij baby’s jonger dan 1 jaar oud. Het is toch handig om te weten waar je op moet letten. Heeft je baby naast maag- en darmklachten ook last van de luchtwegen of huidproblemen na het voeden? Dan kan het een koemelkallergie zijn. Neem bij twijfel altijd contact op met je huisarts of het consultatiebureau.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Dit is waarom je baby direct na de voeding huilt (met een paar tips)
Sluiten