Zo weet je of je baby de hik heeft in je buik

Je adem inhouden en tot tien tellen. Een lepeltje mosterd eten. Toch maar een glaasje water drinken. Zomaar wat trucjes die je uitprobeert om van die vervelende hik af te komen. Wist je dat je baby in je buik ook de hik kan hebben? Dat kun je voelen!

Wetenschappers uit Oxford deden onderzoek naar de hik bij baby’s tijdens de eerste helft van de zwangerschap. Zij zijn erachter gekomen dat de hikjes van je baby nuttig zijn. Door de hik komt er vruchtwater in het buikje van je baby terecht, wat ervoor zorgt dat er gezonde stoffen in het lichaam terechtkomen. Daarnaast zorgt het binnenkrijgen van vruchtwater ervoor dat de druk van het vruchtwater afneemt. Volgens de onderzoekers zorgt de hik ervoor dat je baby dus beter groeit én het vruchtwater gereguleerd wordt.

LEES OOK: Dit is waarom je het geslacht van je baby niet van tevoren wilt weten

Ritmische klopjes

Maar hoe merk je nu dat je baby de hik heeft? Als je baby de hik heeft voel je ritmische klopjes en heb je het gevoel alsof je buik een sprongetje maakt. Dit gevoel kan zich soms wel een uur lang herhalen. Onderzoekers van The Journal of Maternal-Fetal & Neonatal Medicine zijn er door hun onderzoek achter dat je als moeder to be heel goed de bewegingen van je baby van elkaar kunt onderscheiden. Je intuïtie volgen kan dus al genoeg zijn om door te hebben dat je baby de hik heeft.

Heb jij weleens gevoeld dat je baby de hik had in je buik? Laat het ons weten op Facebook.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Zo weet je of je baby de hik heeft in je buik
Sluiten