Waarom je baby met de handen omhoog slaapt

Heerlijk. Kun je ook uren (als je mazzel hebt, dan hè?) kijken terwijl je baby slaapt? Of moeten we zeggen: als baby’s met de handen omhoog slapen? Niets zo rustgevend als je kleintje zien dutten, maar het is wel leuk om deze vraag eens te beantwoorden.

Er zijn verschillende reden waarom met de handen omhoog slapen fijn is voor een baby. Komen ze.

Met handen omhoog slapen

Eén van de redenen is dat je baby er nu eenmaal voor kiest om op de rug met armen en benen wijd te slapen. Het betekent meestal wel dat ze vaak wakker worden, maar deze baby’s zijn wel weer makkelijk in slaap te krijgen. Volgens slaapexpert Jo Tantum helpt het om dit geval je kind te voeden of te wiegen.

LEES OOK: Dit is de beste leeftijd om je baby in zijn eigen bedje te laten slapen

Kinderfysiotherapeut Els Geerdink vertelt aan NRC dat ze met handen omhoog slapen ook wel de hoerahouding noemt. ‘Een baby die met zijn armen in de lucht ligt, is ontspannen. Die geeft zich aan je over.’ Goed nieuws, dus.

Koude handen

Maar veroorzaakt met handen omhoog slapen dan geen koude handen? Volgens Els hoef je je daar geen zorgen om te maken. Kinderen zouden er weinig last van hebben en ze worden er niet wakker van.

Hoewel er inmiddels slaapzakken bestaan waarmee je de handjes warm houdt, zou het niet per definitie nodig zijn om je kind warm te houden.

Et voilà, nu heb je je antwoord op je vraag. Waarschijnlijk betekent het dus dat je kind ontspannen is.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Waarom je baby met de handen omhoog slaapt
Sluiten