Is jouw baby geboren in juli? Grote kans dat ‘ie deze eigenschappen heeft

Is jouw kindje net geboren? Gefeliciteerd! En naast dat je sowieso respect verdient omdat je bent bevallen in één van de warmste maanden in het jaar, hebben we nog meer goed nieuws voor je: een baby geboren in juli is ook best wel een beetje speciaal (meer dan anders, ja). Volgens onderzoek heeft ‘ie namelijk veel kans op deze eigenschappen.

Geboren in juli: blij en positief

Dat warme weer mag voor jou als mama dan niet zo prettig zijn (bevallen met dertig graden en meteen een lading UV-hoedjes moeten inslaan), maar voor je baby is het dat wel. Onderzoek wijst namelijk uit dat baby’s geboren in de lente en zomer, meer kans hebben op ‘overdreven positiviteit’. Nou ja overdreven, best een goed iets toch?

Hij heeft meer kans op linkshandigheid

Ongeveer 10 tot 15 procent van de mensen is linkshandig. De kans dat je baby daarbij hoort, is niet zo groot, maar wel groter in de maanden maart tot juli dan in andere maanden, volgens verschillende onderzoeken. Sla de linkshandige knutselscharen maar vast in!

LEES OOK: 24 zomerse babynamen die perfect zijn voor een zomerbaby

Hij kan goed omgaan met emoties

Oké, de meeste kleine kindjes hebben er sowieso geen moeite mee om luidkeels in huilen uit te barsten, maar hoe ouder we worden, hoe moeilijker we onze emoties vinden. Als we blij zijn, houden we ervan, maar wat als we boos of verdrietig zijn? Toch blijkt dat baby’s die geboren zijn in de zomer, meer controle hebben over hun handelen bij verschillende emoties als ze 1,5 jaar zijn dan andere kinderen.

Hij heeft (gemiddeld) een goed geboortegewicht

De maand van geboorte heeft ook invloed op gewicht en lengte, ontdekten andere onderzoekers. Baby’s geboren in juli en augustus, waren bijvoorbeeld zwaarder en langer dan andere kleintjes. Dat langere postuur blijft waarschijnlijk, maar de studie vond geen effect op het BMI van volwassenen.

Hij gaat later puberen

Nog meer (goed) nieuws uit hetzelfde onderzoek: je dreumes gaat waarschijnlijk ook later puberen. Heb je in ieder geval meer tijd om je mentaal voor te bereiden – en dat heb je waarschijnlijk nodig ook.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Motherly

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Is jouw baby geboren in juli? Grote kans dat ‘ie deze eigenschappen heeft
Sluiten