De baby 28 nov 2017 Soraya Vogelaar

Dit is waarom je baby buiten laten slapen goed is voor zijn gezondheid

‘Wat, mijn baby buiten laten slapen? Doe normaal!’, roept vriendin R. uit. ‘Ik ben al blij als ‘ie het binnen doet!’ Toch is het helemaal geen gek idee. Er zitten veel voordelen aan. En in Denemarken, het land van de hygge-opvoeding, is je baby buiten laten slapen al jaren de normaalste zaak van de wereld.

In Denemarken laten ouders hun baby’s vanaf twee weken oud ongeveer twee tot vier uur buiten een dutje doen. Daarnaast zijn er ook verschillende kinderdagverblijven in Nederland die deze ‘trend’ inmiddels overgenomen hebben. ‘Trend’ inderdaad tussen aanhalingstekens, want het buiten laten slapen van je baby gebeurt al langer dan je denkt.

Voordelen van je baby buiten laten slapen

1. Extra vitamine D

Je baby krijgt door buiten een dutje te doen extra vitamine D binnen. Dit is belangrijk, omdat baby’s en kleine kinderen er nog niet genoeg van opnemen. Door vitamine D haalt je baby genoeg calcium uit zijn voeding en dat is goed voor sterke botten en tandjes.

2. Frisse lucht

Door je baby buiten te laten slapen, krijgt hij of zij meer frisse lucht. In de babykamer is dit natuurlijk niet altijd in overvloed aanwezig, maar buiten dus wel. Frisse lucht is goed voor de longen. Maar het is ook heel fijn als je baby last heeft van allergieën of astma.

3. Beter slapen

De natuur kan heel rustgevend zijn. Denk maar aan de fluitende vogeltjes en ritselende bladeren. Word je er zelf al helemaal zen van? Je baby dus ook. Het kan ervoor zorgen dat je baby sneller in slaap valt en ook dieper slaapt.

LEES OOK: De ultieme gids voor erop uitgaan met een baby van 6 maanden of ouder

Zelf je baby buiten laten slapen

Bij kinderdagverblijven wordt er vaak gebruikgemaakt van een buitenslaaphuisje. Nu kunnen we ons voorstellen dat dat misschien een tikje overdreven is in de tuin. Maar uiteraard is er een heel goed en simpel alternatief: de kinderwagen! Tip: in de Joolz Geo² ligt je baby heerlijk comfortabel. Ook fijn als je met vriendinnen in de tuin geniet van het winterzonnetje. Of een kopje koffie drinkt op een terras. Als het tijd wordt voor een dutje, kan je baby prima in de kinderwagen blijven slapen en hoef jij niet meteen naar huis. Zo heb je je baby dichtbij je, kun je een oogje in het zeil houden en tegelijkertijd je social lijstje afwerken. Als je ‘m dit jaar nog besteld krijg je er ook nog een gratis slaapzak bij. Nu al in de winkel en vanaf volgende week ook online. Leuk!

Kleding als je baby buiten slaapt

Zorg ervoor dat je baby goed genoeg aangekleed is. Je kunt dit het best inschatten door te kijken naar hoeveel laagjes kleding jij aanhebt om het buiten aangenaam te hebben. Doe ditzelfde bij je baby met nog een extra laagje kleding, mutsje of wanten aan of een dekentje in de kinderwagen. Vergeet niet dat je baby stilligt en dus sneller warmte verliest. Als het echt koud wordt kun je ook kiezen voor een kruikje in de kinderwagen. Check af en toe even het nekje van je baby. Als dat te heet aanvoelt, haal er dan een laagje af. Te warm is namelijk ook niet goed.

Wanneer niet?

Je kunt je baby beter lekker binnen laten slapen als het heel warm of heel koud is (-10 graden). Gebruik bij het buiten slapen voornamelijk je gezond verstand. Zou jij er gelukkig van worden om buiten te liggen met 30 graden? Precies.

Lekker buiten met de Joolz Geo²

Als Joolz één missie heeft, dan is het wel ouders de mogelijkheden bieden om te genieten van het leven buiten de muren van het eigen huis. Of je nu het avontuurlijke type bent of niet, dat maakt niet uit. De nieuwe Joolz Geo² is er voor elk soort familie-uitje. Van weekendje weg tot lange vakantie met auto of vliegtuig. Van het strand tot de bergen, van de markt tot je favoriete ontbijttentje. De Geo² is een all-terrain-wagen waar je moeiteloos alle ondergronden mee pakt. Een aantal flinke pluspunten van de Geo² zijn: de grote boodschappenmand voor al je spullen, het in één beweging kunnen inklappen van de kinderwagen en de transportvergrendeling waardoor je hem moeiteloos tilt.

Groei je door met je gezin dan bouw je verder met de Geo² en voeg je zo een tweede wieg of stoeltje toe. Mocht je in een restaurantje geen kinderstoel vinden dan dient de Geo² als kinderstoel. Er zijn vier collecties: Earth, Studio, Quadro en Tailor.

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

In samenwerking met Joolz

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit is waarom je baby buiten laten slapen goed is voor zijn gezondheid
Sluiten