De baby 12 apr 2018 Soraya Vogelaar

Dit zijn de signalen dat je baby vaker een boertje moet laten

De vele geluidjes en signalen van je baby interpreteren kan soms knap lastig zijn. Soms moet je ook gewoon een gokje wagen als mama. Maar er zijn dus wel wat tekenen dat een baby moet boeren.

Dokter Eboni Hollier uit Texas legt uit. Hollier: ‘Als een baby een boer moet laten gedraagt hij of zij zich onrustig. Over het algemeen zijn baby’s blij als ze eten en ook tijdens de periode vlak na het eten. Als jouw baby niet al te vrolijk overkomt, kun je het voeden even pauzeren en stimuleren om een boer te laten.’ Daarnaast kun je het ook merken als je baby plots stopt met drinken of de borst of fles weigert.

LEES OOK: Waarom het oké is om je baby te laten huilen als er niks aan de hand is

Waarom baby’s boeren

Volgens Hollier boeren baby’s omdat ze teveel lucht doorslikken als ze drinken. Het maakt hierbij niet uit of ze voeding binnenkrijgen via borstvoeding of flesvoeding. ‘Als er teveel lucht wordt ingeslikt, kan dit een ongemakkelijk gevoel geven in een baby’s maag’, aldus Hollier.

LEES OOK: Dit is waarom jouw baby je schopt (en het is een heel goed teken)

Moeder instinct

Vertrouw ook nog altijd op je eigen gevoel. Iedere baby is natuurlijk anders. Het kan zomaar zo zijn dat jouw baby eigenlijk nauwelijks boertjes laat.

Romper

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit zijn de signalen dat je baby vaker een boertje moet laten
Sluiten