De baby 13 nov 2017 Daphne de Groot

Deze baby van 10 maanden weegt net zoveel als een negenjarige (!)

Die stress wanneer met je uk naar het consultatiebureau moet (is ‘ie te lang, te klein, te zwaar, te licht?), keer ongeveer duizend. Zo stellen we ons voor dat Isabel Pantoja uit Mexico zich moet voelen. Haar zoontje Luis van 10 maanden weegt net zoveel als de gemiddelde negenjarige. 

Tot voor kort maakte Isabel niet zoveel zorgen. De bekende ‘zware botten’ en ‘babyvet’ uitspraken kwamen langs, en het zou allemaal wel goed komen. Bovendien woog Luis bij de geboorte een normale 8 pond. De laatste tijd loopt het echter te spuigaten uit. Na twee maanden woog hij al bijna 10 kilo en droeg hij kleding voor 2- en 3-jarigen. ‘Ik dacht eerst dat ik gewoon heel goede borstvoeding had’, zegt de moeder tegen News.com.

28 kilo

Nu met tien maanden weegt Luis maar liefst 28 kilo. Medici hebben geen idee waardoor dit komt. Er bestaat een theorie dat Luis het Prader-Willi syndroom heeft. Een genetische aandoening die ervoor zorgt dat je voortdurend honger hebt en waardoor je heel erg gaat overeten. Alleen lijkt dit niet helemaal op te gaan voor Luis, die niet zeurt om eten en normale hoeveelheden tot zich neemt.

Hormooninjecties

Het verhaal trok de aandacht van Silvia Orozco, een dokter die gespecialiseerd is in voeding. Zij wacht nog op de resultaten van haar onderzoek, maar zij denkt dat de baby geholpen kan worden met hormoon injecties. Zij vermoedt dat de problemen van Luis te maken hebben met een tekort aan vitaminen tijdens de zwangerschap, waardoor zijn metabolisme nu niet goed werkt. Helaas kosten deze injecties rond de 472 euro, waar zijn vader maar 169 euro per maand verdient.

De familie is een facebookpagina gestart waarmee ze geld willen inzamelen voor de behandeling. We duimen dat er snel een oplossing gevonden wordt!

Beeld: AFP

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze baby van 10 maanden weegt net zoveel als een negenjarige (!)
Sluiten