De baby 18 jul 2017 Muriel Oonincx

Autovakantie carhack: nooit meer een voorover vallend hoofdje in het autostoeltje

Ga je nog op autovakantie of rijd je regelmatig een flinke autorit richting familie of vrienden? Met deze autovakantie carhack heb je nooit meer last van een slapend kind waarvan het hoofd vooroverhangt.

Picture this: je gaat op vakantie of een flink stuk rijden met je baby of dreumes. Geheid dat je op een bepaald moment achterom kijkt en je snoeperdje met zijn hoofdje voorover gebogen ziet slapen. Het regelmatige geluid van de auto en de cadans van het rijden staan garant voor uren slapen. Maar dat nekje ligt er verdraaid onprettig bij en elke keer moet jij of je partner uit de riemen om het hoofdje weer naar achteren te duwen. Kussentjes helpen niet.

Lees ook: 18 x zo overleef je de autovakantie.

De keren dat ik bovenstaande situatie heb meegemaakt zijn niet meer te tellen en ik probeerde al diverse trucs en manieren om met kussentjes en nekbeschermers het hoofdje in goede banen te leiden. Totdat ik deze autovakantie carhack tegenkwam.

carhack autovakantie nap strap

LEES OOK: Deze dingen wil je weten als je op vakantie gaat met een baby.

Autovakantie carhack

Ik struikelde al zoekend op het internet naar autovakantie hacks voor onze op handen zijnde lange autorit op dit geniale product. De Nap Strap noemen ze het en je koopt het in een ver land, waar ik zelf ooit woonde. Zuid-Afrika. Maar het is zo’n simpel product dat je het met een tripje naar de HEMA of fournituren winkel in een een paar uurtjes zelf in elkaar zet.

Oh, vergeet je niet even een duimpje te doen?

carhack autovakantie

De Nap Strap of hoofdband is een band die het hoofdje van je kindje op zijn plaats houdt tijdens het autorijden. Je neemt rekband met daarop klittenband bevestigd voor het verstellen in de gewenste strakheid en op de groei. En je koopt een kleurig stukje stof dat je vult met wat zachtere bescherming. Je bevestigt het om het hoofdje en de autostoel heen en zodra je slaapkop in dromenland is bevestig je het bandje. En schrikt je kind niet wakker en kun jij zelf lekker in de chillstand een uiltje knappen.

Heb je al iets oudere kinderen of verveel je je? Speel de autovakantie bingo met je reisgenoten.

Reageer op artikel:
Autovakantie carhack: nooit meer een voorover vallend hoofdje in het autostoeltje
Sluiten