Dit is waarom je je baby altijd goed moet vastzetten in zijn autostoeltje

Het kan zo verleidelijk zijn om je dreumes eens wat minder goed vast te zetten in de auto. Bijvoorbeeld omdat hij zeurt dat de banden te strak zitten, of omdat je haast hebt. Het verhaal van deze moeder laat zien dat je hier nooit aan moet toegeven.

Jenna Rabberman was samen met haar twee kinderen betrokken bij een auto-ongeluk. Zelf kwamen ze er gelukkig (bijna helemaal) ongedeerd vanaf. Waarom? Omdat de kids goed ingesnoerd zaten in de autostoeltjes. ‘DIT is waarom je je kinderen goed vast moet maken in de auto. ALTIJD. Zelfs die keren dat ze vreselijk hard krijsen dat ze niet in de gordels willen en ze te strak zitten. Zelfs als ze klagen over clip op hun borst of als ze achterstevoren moeten zitten’, zegt ze in een bericht op Facebook.

Bijna thuis

‘Gisteren stopten we op de terugweg van school even om melk te halen. We waren enkele minuten verwijderd van thuis. Een andere auto knalde op ons. Je denkt dat dit je nooit zal overkomen. Alleen anderen. Mijn twee jongens (6 weken en bijna 3) hadden geen schram, maar de hulpverleners zeiden me dat dit verhaal heel anders had kunnen aflopen als ik niet die twee minuten had genomen om ze op een correcte manier in de gordels te zetten.’

LEES OOK: 10 dingen die je als kersverse ouder in je auto moet hebben liggen

Veilig

‘Het gaat goed met me, en ook met mijn kinderen. Alles wat kapot is kan weer vervangen worden. Ik bedankt God voor het veiligstellen van mijn kinderen (en ook Honda, Graco en Chicco). Een belangrijk detail is dat allebei de kinderen van Jenna in een autostoel zaten die achterstevoren was bevestigd.

Massaal gedeeld

Jenna zegt in haar berichtje dat ze niet had verwacht dat haar foto zo vaak gedeeld zou worden. ‘Het was in eerste instantie alleen bedoeld voor familie, vrienden en kennissen, maar hoe meer mensen het zien, hoe beter.’ En zo is het. En dat gebeurt, want haar foto plus bericht is al meer dan 250 duizend keer gedeeld en telt meer dan 60 duizend reacties.

I'm not one to post anything too heavy or personal on Facebook but guys… THIS is why you buckle your kids into their…

Geplaatst door Jenna Casado Rabberman op dinsdag 26 september 2017

En als je dan met dat autostoeltje rondloopt, kun je maar beter de beste manier vinden om ‘m vast te houden. Deze moeder laat het zien

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit is waarom je je baby altijd goed moet vastzetten in zijn autostoeltje
Sluiten