De baby 16 okt 2017 Daphne de Groot

Huh, kan dat? Dit nieuwe autostoeltje heeft airbags (!)

Het is je allerergste nachtmerrie. Een paar felle lichten, een klap en wanneer je eenmaal tot stilstand bent gekomen, met een nog veel hardere klap beseffen dat je niet alleen in de auto zit… Elk jaar zijn er maar liefst 200 kinderen betrokken bij een auto-ongeval. Genoeg reden voor Maxi-Cosi om met een nieuwe, verbeterde autostoel te komen. 

De AxissFix Air is het allereerste autostoeltje ter wereld met geïntegreerde airbags. In het geval van een aanrijding worden de airbags in een fractie van een seconde opgeblazen. Hierdoor worden het hoofdje en het nekje van de baby (of peuter) zachtjes opgevangen. Daarmee halveer je de krachten op het nekje tot 55%. De autostoel kan zowel vooruit als achteruit geplaatst worden. Direct nadat de airbags uitgeklapt zijn, lopen ze weer leeg.

“Auto’s zijn ontworpen voor volwassenen, niet voor onze kinderen. Het autostoeltje is dus erg belangrijk voor de veiligheid van kinderen in de auto”, zegt Judith van Sambeek, Marketing Manager bij Maxi-Cosi over het nieuwe autostoeltje. “Het nekje van jonge kinderen is bovendien de zwakste schakel bij een aanrijding, omdat het hoofdje relatief zwaar is.”

Nog een paar autostoeltje-tips voor baby’s tot zo’n 10 maanden:

1. Je plaatst babystoeltjes de eerste periode (op de achterbank dus) tegen de rijrichting in, aangezien ze nog niet (goed) kunnen zitten en zich niet tegen kunnen houden als er stevig geremd wordt. Het verhaal van deze moeder laat zien hoe belangrijk dat is.

2.  De draagbeugel van de stoel moet omhoog staan, of in de speciale autostand als extra bescherming voor de baby.

3. De baby zelf wordt in het stoeltje vastgemaakt met een zogeheten Y-gordel: over elke schouder één bandje en één tussen de benen.

4. Newborns worden ondersteund met een stoelverkleiner in de babystoel om het hoofd beter in positie te houden.

Dat het belangrijk is om je baby ALTIJD goed vast te zetten in zijn autostoeltje, bewijst het verhaal van deze moeder

Nooit meer iets missen? Like ons op Facebook!

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Huh, kan dat? Dit nieuwe autostoeltje heeft airbags (!)
Sluiten