Hè? Groente eten tijdens je zwangerschap verkleint de kans op astma bij je kind

Als je zwanger bent wil je zo goed mogelijk voor jezelf zorgen. Maar kom op, in tijden van nood – lees: cravings – wil je gewoon toegeven aan je zwangerschapsverslaving. Een glas ijskoude Chocomel bijvoorbeeld. Of juist een hamburger. Maar wist je al dat groente eten tijdens de zwangerschap de kans op astma bij je kind verkleint?

Je leest het goed, de kans op astma is schijnbaar kleiner als je veel groente eet tijdens je zwangerschap. Maar hoe zit dat?

Kans op astma verkleinen

Voor het onderzoek werd er twee jaar lang gekeken naar 310 groepen zwangere vrouwen. In de periode van mei 2010 tot en met november 2013 werd er naar hen gekeken, maar ook naar hun kinderen.

LEES OOK: Visolie tijdens de zwangerschap vermindert allergieën bij de baby

De 2-jarige kinderen van vrouwen – die tijdens hun zwangerschap 286 gram groente per dag aten – hebben 40 procent minder kans om astma te ontwikkelen. Dat werd vergeleken met vrouwen die 78 gram groente per dag aten. Hun kinderen hebben dus méér kans om astma te krijgen. Hierbij werd gekeken naar de groente-inname tijdens de eerste zestien weken van de zwangerschap.

Welke groente eten?

Ben je zwanger en denk je nu: ik wil ook aan die 286 gram-tax komen? Dan is het aan te raden om vooral groente te eten die hoog in foliumzuur en ijzer zijn. Denk aan spinazie, maar ook aan asperges en broccoli.

Hè. Dat is toch net iets anders dan zo’n overheerlijke chocolate chip cookie. 😉 Maar alles voor de gezondheid van jouw engel, toch?

RomperAsahiThe Bump

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Hè? Groente eten tijdens je zwangerschap verkleint de kans op astma bij je kind
Sluiten