De baby 26 sep 2017 Susan Dalstra

Dít is de beste vorm van anticonceptie voor ouders

De beste vorm van anticonceptie? Twee jonge kinderen. Moeder Joanna McLanahan schrijft hoe haar kleuter en peuter ervoor zorgen dat ze tegenwoordig nooit meer de pil vergeet. 

‘Voordat ik twee kinderen kreeg, vergat ik de pil om de haverklap’, schrijft de moeder. ‘Nu neem ik iedere avond de pil terwijl ik me voorbereid op de strijd die twee kinderen in bed stoppen is. Maar wat ik ontdekt heb, is dat ik niet eens de pil hoef te slikken omdat mijn man en ik amper de kans krijgen het überhaupt te doen.’

‘Blijkt dat twee kleine kinderen opvoeden de beste anticonceptie is. Er is niet veel tijd om even weg te sneaken voor sexy time als je moet dealen met de volgende dingen:

1. Vermoeidheid

Als je de laatste keer dat je langer dan zes uur achter elkaar hebt geslapen niet kan herinneren, ‘s ochtends al fantaseert over hoe je ‘s avonds eindelijk weer in bed kan liggen en eenmaal in bed je ogen niet open kan houden, dan heb je echt geen energie voor seks.

2. Je voelt je vies

Omdat je al drie dagen geen tijd hebt gehad voor een douche, je rondloopt in een legging met onbeduidende vlekken en er lichaamsdelen zijn die je al in lichtjaren niet meer hebt onthaard. Als je net bevallen bent, voel je je misschien ook nog niet helemaal sexy in je nieuwe lichaam.

LEES OOK: Zó houd je je seksleven leuk als jullie een kind willen

3. De echt vieze dingen

Ouders deinzen niet snel ergens voor terug. Als je kleine kinderen hebt, ben je wel gewend aan het zien, ruiken en horen van alles wat er uit die kleine lijfjes komt (lees: een hoop.) Potjes training, poepen in bad, overgeven op alles wat niet ín de toiletpot is; als ouder zit je op de eerste rij van het hele showballet. Het is nogal een opgave om te switchen naar seksgodin-modus als je net de uitwerpselen van je kind hebt opgeruimd.

4.Co-slapen

Als je kinderen bij je in bed slapen – vrijwillig of niet – is die zone al snel uitgesloten van actie. En dan blijven er opeens bar weinig locaties over als je ook niet meer zo lenig bent als je ooit was. Tuurlijk, de douche kán, maar zul je altijd zien dat een van jullie lelijk uitglijdt en iets kneust (of erger). Véél te riskant.

5. Nul alleen-tijd

Als je al een moment hebt gevonden om naar de badkamer te sneaken, duurt het nooit lang voordat een kind aan de klink staat te trekken. Kinderen hebben namelijk een zesde zintuig voor wanneer je naakt bent en doen er alles aan om je te cockblocken. Hoeveel zin je ook hebt, als er iemand begint te jengelen over een verloren tablet of je een tekenfilm moet aanzetten, is het verdraaid lastig weer in de stemming te komen. In het Latijn noemen ze dat trouwens coïtus interruptus.

Seks na de bevalling met flubberarmen en een hangbuik? Onze columnist Laura deinst er niet voor terug (integendeel). 

Nooit meer iets missen? Like ons op Facebook!

 

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dít is de beste vorm van anticonceptie voor ouders
Sluiten