De papa 28 aug 2017 Susan Dalstra

Waarom je deze nieuwe anticonceptie voor mannen nóóit (NOOIT!) moet gebruiken

Er is een nieuw anticonceptiemiddel op de markt voor mannen: de Jifitip. Mooi, denk je nu misschien, het werd potverdriedubbeltjes wel een keer tijd ook aangezien vrouwen bijna altijd de Sjaak zijn als het aankomt op anticonceptie. Maar juich niet te vroeg. 

De Jifitip is een soort sticker die de man op zijn zwans, z’n disostick, z’n jongeheer, z’n nouja je weet wat we bedoelen plakt. Jawel: een sticker. Niet meer dan dat. En het enige doel van die hele sticker is dat het de ejaculatie tegenhoudt. Klinkt al een beetje twijfelachtig hè, je lot in handen leggen van een sticker die verkocht wordt voor een schamele 6 dollar?

‘Feel free, feel safe’

De slogan van Jifitip is ‘Feel your partner, feel free, feel safe’. In die eerste twee claims kunnen we ons nog wel vinden, maar conceptie voorkomen is hier echt een gevalletje te mooi om waar te zijnHoewel het ongetwijfeld voor meer genot tussen de lakens zal zorgen, hebben we nog wel voorzichtig het een en ander op te merken.

1. Deze stickers voorkomen geen soa’s.

2. Het hecht zich aan de huid. Dat moet op een gegeven moment gewoon een pijnlijke bedoening zijn. Het ding moet op een gegeven moment toch van die hoofdader getrokken worden en wat er dan gebeurt… daar wil je eigenlijk gewoon liever niet bij zijn.

3. Na alle ‘vrijheid’-beloftes, heeft Jifitip een disclaimer op hun site geplaatst dat de sticker een zwangerschap niet voorkomt (oh, REALLY?). Wat is dan het punt van een product marketen als anticonceptie voor mannen om vervolgens oh hoi geintje, te waarschuwen dat je het beter niet op die manier kan inzetten?

4. Mannen, vrouwen: niemand zou ooit z’n geslachtsdeel moeten afplakken.

Boerenverstand

Iedereen met een beetje boerenverstand snapt wel dat je beter niet kan vertrouwen op een veredelde sticker en gynaecoloog Lakeisha Richardson drukt de werking van de Jifitip definitief de kop in (pun intended):

‘De werking van deze anticonceptie is in mijn ogen niet betrouwbaar. Mannen gebruiken minder snel een condoom met de Jifitip, wat de kans op soa’s vergroot. Als de lijm niet goed plakt, is er een vergrote kans op zwangerschap. Bovendien kan de sticker makkelijk loslaten tijdens gemeenschap door vocht en/of glijmiddel. Al met al zal de Jifitip nooit het ouderwetse condoom kunnen vervangen.’

Pats. Weer een droom die uit elkaar spat. Wij blijven ondertussen geduldig wachten tot er wél een betrouwbare vorm van anticonceptie voor mannen op de markt komt…

Is het juist de bedoeling dat je zwanger wordt? Zó houd je je seksleven leuk als jullie een kind willen

Nooit meer iets missen? Like ons op Facebook!

Mom.me

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Waarom je deze nieuwe anticonceptie voor mannen nóóit (NOOIT!) moet gebruiken
Sluiten