Crystal Kwee
Crystal Kwee De baby 1 sep 2017

Anti-lijstjes ouders op stap met een baby, als dat maar goed gaat

“Zullen we hier even stoppen?” vraagt mijn vriend. We zitten in de auto en zijn op weg naar ons vakantieadres in Frankrijk. In een Volvo. Met baby. Picknickkleed. Alles. Ik weet dat hij net zo trots is als ik. Hij zegt het niet, maar ik wéét het. Wij, het “anti-plannen-duo” dat zich normaal gesproken laat verrassen in het moment, heeft nu eens een keer wel óveral aan gedacht. 

Aan de thermosfles met heet water voor het flesje. Aan insectenspul voor de baby. Aan anti-prik insectenspul voor als hij toch gestoken wordt. Aan biologische babypotjes. Regenhoes voor de buggy. Ik noem maar wat dingen. We hebben zelfs een lijstje – een LIJSTJE – gemaakt voor alle volgende familievakanties die gaan volgen. Ik maak nooit huishoudelijke lijstjes. Wij haten lijstjes. Wij zijn de anti-lijstjes-mensen.

Romantisch

Mijn vriend zet de auto aan de kant. Het regent. Niet zo’n beetje ook. Het giet. Jammer, ons romantische idee van op een picknickkleed langs de Franse weg verliefd naar elkaar kijken met een spelende baby naast ons en zelf gesmeerde boterhammen, gaat niet door. Maar hey, we laten ons niet uit het veld slaan! De Dunkin’ Donuts is óók een prima plek om een koffietje te drinken en de baby de fles te geven.

LEES OOK: Met je baby een instawaardige vakantie? Nope!

Terwijl mijn vriend alle benodigdheden bij elkaar zoekt (“waar is de melk! Waar heb jij de portemonnee gelaten? Denk je dat een verschoningskussen nodig is om mee te nemen?”) gaat het steeds harder regenen. Ik ben ondertussen de baby uit de Maxi Cosi aan het wurmen maar die heeft er duidelijk geen zin in. Het wordt een groot gekrijs. Dan zie ik dat ik aan hem zit te sjorren terwijl zijn voetje nog vast zit in de riemen. Oeps.

Doorweekt

Inmiddels ben ik doorweekt van de regen, maar het is gelukt. Samen lopen we naar de Dunkin’ Donuts. Ik moet hem dragen want de kinderwagen ligt onderin de auto. Maar hey, we hebben aan alles gedacht! Hij zit in de draagzak. Best grote regendruppels zijn het als je een kaal babyhoofd hebt. Ik wil de pas er dus in zetten, maar heb slippers aan en glijd bijna met baby en al uit. “Sorry sorry” stamel ik tegen hem. Maar hij ziet niets want de regen zit in zijn ogen.
Achter mij zie ik mijn vriend met een nat canvas tasje lopen. Ik hoop maar dat alles er in zit.

“Ik bestel koffie” zeg ik als we binnen zijn. Als ik in de rij sta en kijk naar waar mijn twee mannen zitten, zie ik mijn vriend ons kind omhooggooien met “koetsjiekoetsjie”. Want hey, het is tenslotte vakantie. En wij zijn een blij gezin. Die overal aan hebben gedacht. En geen last hebben van de regen.

Nog in gedachten probeer ik af te rekenen maar vergeet de pincode van de pas. Tot twee keer aan toe. Ik glijd met mijn slippers over de gladde vloer terug naar onze zitplek en vergeet vervolgens de koffie.

LEES OOK: Autovakantie carhack: nooit meer een voorover vallend hoofdje in het autostoeltje!

Als ik een kwartier later aankom met twee koffie, zie ik de hele inhoud van het canvas tasje over de bank uitgestald. Een soort ontplofte chaos van alles wat je denkt nodig te hebben bij een tussenstop. Aan de blik van mijn vriend meen ik te herkennen: “Oke, het ligt allemaal een beetje door elkaar maar we hebben alles bij ons!”

“Lekker he, vakantie” zeg ik opgetogen. “Ik ga plassen” zegt mijn vriend.

Georganiseerd

Dan zie ik een ander stelletje met een baby. Die moet even oud zijn! Ook zes maanden. Wat leuk. De vader maakt een foto terwijl de moeder de baby de fles geeft. Naast hen ligt een soort super georganiseerde koffer met vakjes. Met vakjes! Voor de fles, melk, verschoningsdoekjes. Alles. Ho eens even, zie ik daar een vakje voor een aankleedkussen? En hoezo zijn zij helemaal droog? De baby ligt als een soort ZenMaster in haar armen. Ah, die heeft natuurlijk in die super ergonomische kinderwagen die er naast staat gelegen.

Ik zie dat mijn vriend alles weer in het canvas tasje aan het proppen is. “Zo we kunnen weer” zegt hij en ik zie de zweetdruppels op zijn voorhoofd. “Yes off we go!” zeg ik. Ik ben echt een blije moeder. Thuis maar even het lijstje bijwerken. Maar dat zeg ik niet. Want we doen al het zo goed. Als anti-lijstjes-mensen.

Weer zo’n herkenbare column! Je leest hier vanaf nu elke dag zo’n fijn verhaal van een van onze mama-columnisten. Nog veel meer leuke artikelen lezen? Like ons op Facebook, dan houden we je op de hoogte.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Anti-lijstjes ouders op stap met een baby, als dat maar goed gaat
Sluiten