De mama 1 sep 2017 Yara Mens

11 x dingen waar je ineens anders over gaat denken als je moeder bent

Als je voor het eerst jouw baby’tje in je armen hebt, weet je dat er een heleboel gaat veranderen. Je voelt dingen die je nog nooit hebt gevoeld, en realiseert je dat je in plaats van al die andere dingen die je al was nu ook een ‘moeder’ bent. Die nieuwe rol zorgt ervoor dat je leven even compleet op zijn kop staat en dat je over sommige dingen ineens heel anders gaat denken. 

1. Meer respect voor je ouders

Je hebt er nooit zo over nagedacht, maar begrijpt nu pas hoe het voor jou ouders is geweest toen ze jou kregen. Dat ze je dingen niet verboden om je ‘te pesten’, maar écht om je te beschermen.

2. De bevalling doet er niet meer toe

Dat je het negen maanden lang niet altijd even makkelijk had, en dat die bevalling best wel heftig was ben je allemaal allang weer vergeten. Dat jij nu je baby in je armen hebt is all that matters, en daar had je ook wel negen jaar met die dikke buik voor willen rondlopen.

3. Je bent niet meer ‘fearless’

Waar je vroeger misschien het gevoel had dat niks je kon raken, voel je je door de komst van die lieve kleine hummeltje ineens zo ontzettend kwetsbaar.

4. Je eigen dingen doen er minder toe

Van nature uit kunnen we allemaal best egoistisch zijn en zetten we onszelf vaak graag op de eerste plaats. Als moeder voel je ineens heel sterk dat er iemand nu zo belangrijk voor je is geworden, dat je daar alles voor zou opgeven.

5. Je gevoel voor liefde is oneindig

Je dacht misschien dat liefde tijdelijk was. Bij je vroegere relaties kon het zomaar ook ineens ‘ophouden’. Nu ervaar je een soort liefde waarvan je honderd procent zeker weet dat, wat er ook gebeurt, het blijft bestaan.

LEES OOK: Dit is hoe je eigen hormonen ervoor zorgen dat je een liefdevolle ouder wordt

6. Je bent met iemand anders mee bezig dan met jezelf

Van je eigen pijntjes heb je nauwelijks last want je bent veel meer bezig met je kersverse baby. Eet die wel genoeg? Slaapt hij wel goed?

7. Meer acceptatie voor je lichaam

Een haat liefde verhouding met je lichaam kennen we maar al te goed. Als je nu in de spiegel kijkt zie je in plaats van dat lichaam ‘waar altijd iets op aan te merken is’ een lichaam wat mooi maar wel even dit kindje heeft gebaard.

8 Je snapt andere ouders ineens veel beter

Waar je vroeger met een blik naar ouders kon kijken met een krijsend kind dat zei: ‘Kun je hem niet even stil houden?’ geef je ze nu juist een meelevende blik waarin je probeert te zeggen: ‘Ik snap hoe je je voelt, het komt wel goed.’

9. Sommige dingen worden ineens een luxe

Douchen wanneer jij er zin in hebt? Het leek zo ‘normaal’. Nu je een baby heb realiseer je je dat dingen als slapen, douchen of een boek lezen wanneer JIJ dat wil ineens niet meer zo makkelijk zijn.

LEES OOK: Een baby en tijd voor jezelf. Mission impossible?!

10. Je ziet ineens in de achterliggende boodschap in kinderfilms

Je hebt De Leeuwenkoning misschien vroeger wel tachtig keer gezien maar ziet nu pas de boodschap die aan kinderen wordt meegeven en het pedagogische karakter van de film.

11. Je kijkt ineens anders tegen je borsten aan

Eerst waren je borsten iets waar je misschien wat aan had tijdens de seks, of die dingen die tijdens het sporten in de weg zaten. Nu hebben ze ineens een hele andere functie en dat is best even wennen.

Waar ging jij ineens heel anders tegenaan kijken toen je net was bevallen? Deel het met ons via Facebook!

Volg Famme Baby op Facebook

 

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
11 x dingen waar je ineens anders over gaat denken als je moeder bent
Sluiten