Column 16 mrt 2018 Nicole Hiraki

Nicole: ‘De verpleegsters vroegen me of onze zoon een andere vader had’

In tegenstelling tot Matthijs van Nieuwkerk die zich geen houding wist te geven bij De Wereld Draait Door en geen idee had wat hij nu eigenlijk moest vragen aan de zwangere Eva Jinek, heb je ook mensen die zich juist tegenovergesteld gedragen. Deze mensen vragen je schaamteloos uit over je zwangerschap, ook al ken je ze misschien niet eens zo goed.

Tussen ons 2e en 3e kindje zit 8 jaar leeftijdsverschil. Dit is een hele bewuste keuze van ons geweest. Mijn man en ik hebben allebei nog een jonger broertje en zusje met ook een flink gat ertussen. Dus voor ons is het niet raar, wij zijn beiden in zo’n gezin opgegroeid.

Buitenwereld

Echter, daar denkt de buitenwereld blijkbaar dus toch heel anders over. Mensen die uit het niets op je af komen en vragen of het een ongelukje was. Of deze baby wel gepland was. En er zijn zelfs mensen geweest die vroegen of het de 2e leg was. Zonder enige schaamte of rekening houdend met het feit dat dit persoonlijke vragen zijn die bovendien ook best wel kwetsend zouden kunnen zijn. In de meeste gevallen heb ik de situatie maar gewoon even uitgelegd, maar het leverde hier en daar toch wel awkward momenten op.

Awkward

En dit hield niet op na de geboorte. Ons zoontje lag in het ziekenhuis, superblond met blauwe ogen en een witte huid. En nou ja, wij allemaal dus niet…Mijn man is indo met een licht getinte huid, donker haar en groene ogen, ikzelf en onze twee oudsten hebben bruin haar en bruine ogen. De verpleegsters hebben ons meer dan eens gevraagd of we wel zeker wisten dat deze van ons allebei was en gingen er eigenlijk al vanuit dat de jongste een andere vader moest hebben dan de oudste.

Tja, daar sta je dan als kersverse moeder, awkward…

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Nicole: ‘De verpleegsters vroegen me of onze zoon een andere vader had’
Sluiten