De mama 11 okt 2018 Susan Dalstra

10 alternatieve babyshower ideeën voor een onvergetelijke dag

De babyshower is het ultieme excuus om je helemaal gek te eten aan mierzoete cupcakes en kirrend van geluk het ene na het andere rompertje uit te pakken. Is niks mis mee, maar na babyshower no. 532 snakken je vriendinnen vast naar iets originelers. Dan wend je je tot deze alternatieve babyshower ideeën. 

Babyshower ideeën

Grote kans dat je zelf weinig over je babyshower in te brengen hebt en je vriendinnen iets voor je organiseren. In dat geval kun je ze natuurlijk -heel subtiel- in dit bericht taggen op Facebook. Met deze babyshower ideeën wordt het hoe dan ook een memorabel feestje.

1. Om op te vreten, zo lief

Vinden we dus hartstikke geinig, deze donuts verkleed als een tja… wat zijn het? Maakt niet uit, het ziet er vrolijk uit én is een keer wat anders dan de good ol’ cupcake of macaron.

babyshower

2. Net echt

Dat je negen maanden geen druppel mag drinken, is al erg genoeg. Deze bosbessen mojito’s verzachten het leed een heel klein beetje. Hierin gaan bruisend water, bosbessen, limoen, munt, suiker en ijsblokjes. Voor je niet-zwangere vriendinnen kun je er nog een scheut rum in gooien, maar wedden dat ze het niet eens merken als je het niet doet? Vrolijk rietje erin en hoppatee, je hebt een heel feestelijk drankje. Bekijk het hele recept hier.

3. That’s what friends are for

Iedere zwangere vrouw heeft op een gegeven moment de ‘o mijn god waar ben ik aan begonnen’-paniekaanval – vaak nog eens extra aangewakkerd door gierende hormonen. Op die momenten is het fijn om dit te hebben: een bord met enveloppen vol advies en geruststellende woorden van de belangrijkste vrouwen uit je omgeving.

babyshower

LEES OOK: 8 x onze favoriete webshops voor coole babykleding en hippe accessoires

4. Aloha!

Geen spelletjesmens? Het is minstens zo leuk om met je vriendinnen te eten – zeker in zo’n tropisch thema. Hang wat ballonnen op, zet lukraak wat ananasjes op tafel en je bent er al.

babyshower

5. Dierbare herinnering

Leuk voor de babykamer: een tekening maken met daarin de vingerafdruk van de liefste vrouwen uit je omgeving verwerkt.

6. Zoet!

Het geslacht van je kindje raden is voor de gasten vooral leuk als er eten aan gekoppeld is (de suikercoma krijgen ze er gratis bij). Deze suikerspinnen-kraam is ook nog eens heel Instagramwaardig.

7. Op wie lijkt ‘ie?

Dit vinden zelfs alle niet-knutselaars leuk: foto’s van jou en je man uitprinten en vervolgens met z’n allen knippen en plakken om te zien hoe je toekomstige mini-me eruit gaat zien.

babyshower

8. Niet om op te eten

Als je op Pinterest uitkamt, vind je de meest indrukwekkende luiertaart-constructies. Dat kan een stuk eenvoudiger. Deze Minnie Mouse luiertaart is zo gemaakt en ziet er wel hartstikke gezellig uit.

babyshower

9. Crea bea’s

Zet je vriendinnen aan het werk met stiften en slabbetjes -dan valt er nog iéts te lachen mocht je baby het tijdens het eten consequent op een brullen zetten.

10. Voor later

Laat je gasten dit invullen en je hebt aan het eind een heel boekwerk dat jaren later nog steeds leuk is om na te slaan.

Nog meer babyshower ideeën? Dit zijn 6 spelletjes die wél leuk zijn om te doen.

Weet je niet wat je met al die pakjes aanmoet als je baby er eenmaal is uitgegroeid? Je kan er deze te schattige knuffel van maken (of het aan oma vragen). 

Pinterest

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
10 alternatieve babyshower ideeën voor een onvergetelijke dag
Sluiten