6x zo kun je als vader een band opbouwen met je baby

Is jouw vrouw of vriendin tot nu toe degene die het meeste tijd doorbrengt met de baby? Met de volgende tips kun je dat veranderen en ook een band opbouwen met je baby. Want papa zijn betekent natuurlijk veel meer dan alleen maar aan de beurt zijn voor een luier verschonen.

Als vader ben je minstens net zo belangrijk als dat een moeder is. Oké, je kan geen borstvoeding geven maar gelukkig er zijn zat dingen die je wel kunt doen! De volgende zes tips helpen je ook een betere band op te bouwen met je baby.

1. Relaxte quality time

Geef je vrouw een dagje om lekker wat dingen te doen met vriendinnen. Ondertussen heb jij met je baby een echte papadag. Doe het lekker rustig aan en kies voor leuke ontspannen dingen om te doen, die jou ook een beetje tot rust brengen. Ga bijvoorbeeld met de kleine wandelen, naar het park of ‘zwemmen’ in een babybadje.

2. Spelletjes spelen

Van kiekeboe tot gekke bekken trekken en kietelen. Spelletjes spelen met je baby is voor jullie allebei leuk. Zo heb jij een moment plezier na bijvoorbeeld een lange dag op het werk. Maak er een leuke routine van en speel op een vast moment van de dag even met je kleine. Zo blijf je dagelijks de band opbouwen met je baby.

3. Huid op huidcontact

We schreven al eerder over de voordelen van huid op huidcontact met een baby. Een gouden tip dus!

LEES OOK: 15 geestige vaderschaps tweets over baby’s via #dadlife

4. Vertrouw op je instinct

Twijfel je een beetje over hoe je het nou allemaal moet aanpakken met een baby? No worries, het lijkt misschien dat het je vrouw een stuk makkelijker afgaat. Maar vertrouw ook op jouw eigen manier van doen en technieken. Je vrouw kan natuurlijk alle handelingen voor doen, maar het is haar manier. Wie weet vind jij wel een manier om de baby te sussen die beter bij je past. Probeer het gewoon uit. En dat vaders zo hun eigen opvoedmethodes hebben, is duidelijk te zien aan deze dadhacks.

5. Beweeg met de baby

Baby’s zijn van nature gewend aan beweging doordat ze in de buik al meewiegden met de heupen van moeder. Bewegen maakt de baby wat kalmer of juist vrolijker. Daar kun jij ook je steentje aan bijdragen. Ga bijvoorbeeld dansen met je baby, zoals deze vaders.

6. Vind je dad group

Moeders hebben al een groep vriendinnen waar ze niet zonder kunnen. Jij verdient als nieuwbakken vader ook de mannenvariant hierop. Verzamel een groep vrienden om je heen die ook allemaal (net) vader zijn. Zo kun je ervaringen en tips uitwisselen. Maar eigenlijk ook gewoon even jullie mancave in om sport te kijken.

Jouw rol als papa is er niet voor niets. Dit onderzoek laat zien waarom jouw aandacht voor de baby ontzettend belangrijk is.

Wil je meer artikelen voor vaders lezen? Like ons dan op Facebook, zo blijf je op de hoogte!

The Bump

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
6x zo kun je als vader een band opbouwen met je baby
Sluiten