De baby 6 sep 2017 Yara Mens

Houd dit in gedachten als je baby niet stopt met huilen

Het is een rotgevoel maar het overkomt elke ouder: als je kleintje maar niet wil stoppen met huilen. Dat is best wel ***, want het is vaak haast niet in te schatten wat er dan aan de hand is. Je wilt je kindje helpen, maar weet niet hoe. Houd bij een aanhoudende huilbui, of als je het zelf even écht niet meer weet deze dingen in ieder geval altijd in gedachten.

Houd je eigen grenzen in de gaten

Een baby die veel huilt kan behoorlijk heftig zijn. Ook voor je eigen emotionele gesteldheid. Let daarom goed op signalen van je eigen lichaam of het je niet allemaal teveel wordt. Zorg dat je een breakdown voor bent, door je baby even aan je partner of iemand anders over te dragen. Al is het maar voor eventjes zodat jij een wandeling kan maken of even stoom af kan blazen onder de douche. Zorg dat je huilende baby geen huilende mama veroorzaakt.

Bedenkt dat deze fase niet voor eeuwig is

Hoewel deze periode voelt alsof er geen einde aankomt, is dat natuurlijk niet zo. Deze ‘huilfase’ stopt gelukkig op een gegeven moment ook. De periode verschilt bij elke baby, maar bij deze meeste wordt het huilen na 6 weken minder. Nog eventjes doorzetten dus..

LEES OOK: Laat je je baby uithuilen? Dit effect heeft dat op jou als ouder 

Vraag hulp aan anderen

Het is niet erg om andere mensen om hulp te vragen: je kan het nu écht wel even gebruiken. Als mensen willen babysitten, sla het aanbod niet af maar neem het dankbaar aan. Praat er ook over met andere moeders, zij zullen je frustratie en verdriet waarschijnlijk het beste begrijpen. Together you stay strong.

Geen enkele ouder is perfect

Hoewel het kan voelen alsof je faalt als moeder, is dat absoluut niet zo. Baby’s huilen nou eenmaal, en daar kan jij niks aan doen. Je kan niet 24 uur per dag de beste moeder zijn, die precies weet wat ze moet doen als haar kindje huilt. Dat is onmogelijk en neem jezelf dat ook niet kwalijk.

LEES OOK: Onderzoek zegt: mannen horen baby’s niet zo snel huilen als vrouwen

Geef jezelf de tijd

Sommige moeders krijgen steeds meer het gevoel dat het huilen ‘aan hun ligt’. Dat is niet zo. Er zijn genoeg redenen dat baby’s huilen (honger, teveel prikkels, vermoeidheid etc.) maar jij bent niet de reden. Het is niet erg dat je nog moet leren met je baby te ‘communiceren’ om erachter te komen wat die nodig heeft. Geef jezelf daar de tijd voor, en dan zal je steeds beter herkennen waarom je babytje huilt.

Weet wanneer je professionele hulp moet zoeken

In sommige gevallen kan het zo zijn dat het verstandig is hulp te vragen. Bijvoorbeeld als je het vermoeden hebt dat je baby allergisch is voor bepaalde voeding of als je bevalling heel traumatisch is verlopen.

Niks meer missen? Like ons op Facebook! 

Volg Famme Baby op Facebook

 

Bron: HelpGuide

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Houd dit in gedachten als je baby niet stopt met huilen
Sluiten