Waarom hij ook beter zijn biertje kan laten staan als jullie zwanger willen worden

Daphne de Groot 14 nov 2017 De papa

Na alle lekkere dingen die wij moeten laten staan vanaf het moment dat we zwanger willen worden, krijgen onze mannen nu ook iets op hun bord. Volgens een Deens onderzoek lijkt het erop dat zijn alcoholgebruik pre-conceptie van invloed kan zijn op de mentale en psychische ontwikkeling van de baby. 

In het onderzoek werd het alcoholgebruik van 1221 jonge mannen in kaart gebracht, waarna er gekeken werd naar het sperma van deze mannen. Ze keken hierbij o.a naar de hoeveelheid en de vorm van de zaadcellen. En wat blijkt: hoe meer de mannen dronken, hoe minder (gezonde) zaadcellen ze hadden.

Hyperactiviteit

En nu heb je natuurlijk maar één goede zwemmer nodig om de wedstrijd te winnen, maar de ellende houdt daar niet op. Het lijkt er namelijk op dat vaders die zwaar drinken (nog voor de baby ook maar verwekt is), het risico verhogen op hyperactiviteit, alcoholisme en/of andere gedragsstoornissen bij hun kind. Om dit met absolute zekerheid te zeggen is nog meer onderzoek nodig.

LEES OOK: Te weinig slaap doet hetzelfde met je als teveel alcohol drinken

Dat het voor jouzelf een slecht idee is om alcohol te drinken tijdens of vooraf aan je zwangerschap is een minder groot geheim. Wetenschappers van de Binghampton Universiteit hebben opnieuw de effecten van het drinken van alchohol tijdens de zwangerschap onder de loep genomen. Voor het eerst is er ook gekeken naar de effecten van het nuttigen van een klein beetje alcohol tijdens de zwangerschap. Hoofdonderzoeker Marvin Diaz: ‘Deze onderzoeksresultaten laten zien dat er simpelweg geen enkele hoeveelheid alcohol is, die wel veilig zou zijn om te drinken tijdens de zwangerschap.

Geen alcohol

Als bovenstaande onderzoeken kloppen, is het beter to be safe than sorry. Dus sorry papa (to be), ook jij mag eventjes niet aan de alcohol. Wel zo solidair ook. Toch?

En als je dan wel zwanger bent… 10 x trucs om te verbergen dat je geen alcohol kan drinken.

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

 

 

MetroBabymed

Reageer op artikel:
Waarom hij ook beter zijn biertje kan laten staan als jullie zwanger willen worden
Sluiten