Deze agent adopteerde een pasgeboren baby van een dakloze en drugsverslaafde moeder

Sterre Touw 5 dec 2017 De baby

 ”Waarom doe je dit? Op deze manier ga je je kind vermoorden”, zei agent Ryan Holets tegen de dakloze en drugsverslaafde moeder Chrystal Champs. Dat was het moment waarop Chrystal tot bezinning kwam en haar kindje wilde laten adopteren. Wonder boven wonder: de agent was zèlf de engel die dit voor haar wilde doen.

Toen agent Ryan Holets in het Amerikaanse plaatsje Albuquerque aan het surveilleren was, stuitte hij op een hoogzwangere vrouw en haar vriend. De twee maakten zich op dat moment klaar om elkaar weer van een nieuwe dosis heroïne te voorzien. De agent ging in gesprek met de twee over de gevaren van drugs voor een ongeboren baby.

Verslaafd en zwanger

Crystal wist dat hij gelijk had en barstte in tranen uit en was in eerste instantie alleen maar boos, vertelt ze aan CNN. ”Ik dacht: hoe durf je me te veroordelen? Je hebt geen idee hoe moeilijk dit is. Ik weet dat ik een slecht mens ben en me in een verschrikkelijke situatie bevind.” Later kwam Chrystal toch tot het besef dat haar verslaving ervoor zal zorgen dat haar baby niet veilig en gezond zou kunnen opgroeien. Aan de agent vertelde ze dat ze hoopte op een reddende engel die haar baby zou willen adopteren.

Reddende engel

En die reddende engel was er sneller dan ze ooit had durven hopen. Ryan zei haar gelijk dat hij de zorg voor de baby op zich zou nemen en liet haar een foto zijn van zijn gezin. Ryan en zijn vrouw hadden al vier kinderen, waarvan de jongste nog niet eens een jaar oud was. Zijn vrouw Rebecca was er ook direct oké mee toen ze het verhaal van haar geëmotioneerde man aanhoorde. ”Ik heb al zo veel situaties gezien waarbij ik zou willen helpen, maar waarbij het onmogelijk was. Op dit moment besefte ik dat ik eindelijk de mogelijkheid had om iemand te helpen”, vertelt de agent.

Hope

Drie weken later werd het dochtertje van Chrystal geboren. Ze kreeg de toepasselijke naam Hope. Chrystal heeft direct na de geboorte afscheid genomen en zelf de hoop opgegeven. ”Ik heb geaccepteerd dat dit mijn leven is.” Al vroeg in haar jonge jaren begon ze met drugs en afkicken is haar helaas nooit gelukt. ”Ik wil gewoon dat Hope veilig is en deel uitmaakt van een familie. Dat ze kansen krijgt in dit leven.”

Bekijk hieronder het prachtige, bijna onwerkelijke, adoptieverhaal.

LEES OOK: Ontroerend: moeder houdt voor het eerst haar regenboogbaby vast

Reageer op artikel:
Deze agent adopteerde een pasgeboren baby van een dakloze en drugsverslaafde moeder
Sluiten