De baby 13 jul 2017 Daphne de Groot

#15 Onbewoond eiland met je baby: de Aerosleep matrasbeschermer

Allemaal hebben we wel een favoriet product, ding of tool dat ons door de dagen heen helpt. Dat plezier, gemak, rust of verlichting betekent. Dat zorgt voor een blije baby en dus een blije ouder. Iets waar je niet zonder kan en dat je dus zonder twijfel meeneemt als je met een baby naar een onbewoond eiland gaat.

In de reeks ‘Ik ga naar een onbewoond eiland en neem mee…’: de Aerosleep matrasbeschermer!

Annette (32): Zodra je je eerste baby krijgt, weet je nog helemaal niet wat je te wachten staat. Dankzij de ontelbare goedbedoelde adviezen zie je soms door de bomen het bos niet meer, maar een van de dingen die me echt bijbleef was de waarschuwing voor wiegendood. Ik vond dat letterlijk doodeng! Het idee dat jij lekker ligt te slapen en niet door hebt hoe je baby op z’n gezichtje rolt en geen adem meer kan halen omdat het neusje bedekt is.

Kostbare tijd

Ik stond daarom ‘s nachts veel te vaak naast zijn wiegje om te controleren of hij nog wel ademhaalde, of hij niet op zijn buikje was gerold en de dekentjes nog goed ingestopt zaten. Kostbare momenten waarop ik juist even slaap had kunnen pakken die ik zo hard nodig had. Het eerste wat we daarom gingen halen toen hij naar zijn ledikant verhuisde, was de Aerosleep matrasbeschermer. Sommige mensen noemen het geldverspilling, maar de meeste ouders vinden het een levensreddende en hygiënische uitvinding waar ze niet meer zonder kunnen.

Geen lucht

In de winkel staat vrijwel altijd een demonstratie van wat de Aerosleep matrasbeschermer doet. In een lange buis vliegt een golfballetje rond, die meteen met een plof naar beneden valt zodra je de luchttoevoer met je hand afsluit. Dit laat zien wat er gebeurt zodra je baby met zijn neusje op het matras komt te liggen. Geen lucht meer. Doe je vervolgens nog een keer hetzelfde maar dan met een stuk Aerosleep materiaal ertussen, dan blijft het balletje vrolijk rondvliegen in de buis alsof er niks aan de hand is.

3-D structuur

De matrasbeschermer heeft een 3D-structuur, wat een beetje op een honingraat lijkt, zodat er altijd lucht doorheen blijft stromen. Niet alleen zorgt het ervoor dat de baby steeds vrij kan ademen, maar het verspreidt ook verse lucht door het hele bedje. Ideaal in de warme zomermaanden! Daarnaast vangt het zweet op en ook andere vloeibare stoffen als plas en kots. Ja, zo’n luier lekt nog weleens door, vooral wanneer je vergeet om dat piemeltje naar beneden in te pakken. Het houdt je matras schoon en de matrasbeschermer kan gewoon in de wasmachine op 60 graden.

Grote-jongens-bed

We hadden geen groot budget en hebben veel tweedehands spullen gekocht, maar die matrasbeschermer MOEST ik hebben! En nu we inmiddels twee kinderen verder zijn, heb ik nog steeds geen spijt van mijn aankoop. Vooral omdat mijn beide jongens echte buikslapers zijn, gaf het ons als ouders een stuk rust om te weten dat hoe ze ook gaan liggen of rollen in hun slaap, ze gewoon door kunnen ademen. We gebruiken de matrasbeschermer tot ze naar een ‘grote-jongens-bed’ verhuizen omdat de kans op verstikking dan enorm afneemt natuurlijk.

Alhoewel ik nu soms ‘s nachts het bed sta te verschonen na een flinke buikgriep of een zindelijkheidsongelukje, en dat logge matras moet schoonboenen en omdraaien en me bedenk; ‘goh, zo’n Aerosleep voor een groter matras zou eigenlijk ook wel handig zijn’!

Ook handig:

Voor kindjes die een gevoelige maag hebben of last van reflux hebben, heeft Aerosleep nu een extra beschermlaagje gemaakt die het matras bij het hoofdeinde ietsjes verhoogt. Het spuug stroomt door de open structuur naar het waterdichte opvanglaagje en zo blijft je baby dus niet in een plasje liggen.

Dit artikel is geschreven door Annette van den Berg. 

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
#15 Onbewoond eiland met je baby: de Aerosleep matrasbeschermer
Sluiten