Melissa Eissens
Melissa Eissens De baby 11 jan 2019

10 dingen om te doen met je baby voordat hij kan lopen

Je zal niet de enige ouder zijn die niet kan wachten tot het moment dat zijn kind de eerste stapjes neemt – totdat het zo ver is: daar gaat je rust. Geniet dus nog even van deze 10 dingen die je kunt doen met je baby voordat hij kan lopen.

Activiteiten om te doen als je baby nog niet kan lopen

Vooral vanaf het moment dat je baby begint met lopen, gaat de tijd vliegensvlug. Is dit bij jouw kind nog niet het geval? Dan kun je samen nog van een heleboel dingen genieten voordat hij zijn eerste stapjes zet. Dit zijn de tien leukste dingen:

1. Bezoek samen een museum

Ook al heeft je baby nog geen idee wie al die grote kunstenaars zijn, hij kan wel flink onder de indruk zijn van de verschillende kleuren en vormen die hij in een museum te zien krijgt. Ga je zelf graag naar musea, dan is dit de perfecte tijd om er zoveel mogelijk te bezoeken. Want echt, het is makkelijker om een museum te bezoeken met een baby in de kinderwagen, dan met een loslopend kind waar je constant achteraan moet rennen.

2. Maak creatieve foto’s van je baby

Pak je kans om de mooiste foto’s van je baby te maken zolang hij nog geen rondjes door de kamer rent. Laat die creatieve kant van je maar omhoog komen, want dit is het moment. Je baby kan nog niet lopen en dat is precies wat je nodig hebt voor een mooie foto. Trek je baby de mooiste outfits aan en kies een leuke achtergrond.

3. Ga naar een dierenwinkel

Je hoeft niet alleen een dierenwinkel in te stappen wanneer je van plan bent iets te kopen. Een dierenwinkel kan een inspirerende omgeving zijn voor je baby. Hij komt in aanmerking met de mooiste vissen, vogels en de meest voorkomende huisdieren. Veilig vanuit zijn kinderwagen kan hij de dieren bekijken, een goede manier om je baby kennis te laten maken met dieren.

4. Bezoek een restaurant

Dit is niet altijd een goed idee, want de kans op een gillende baby in een vol restaurant is aanwezig. Maar, er is ook een kans dat je baby moe is en besluit in zijn kinderwagen in slaap te vallen. Voor jullie het ideale moment om te genieten van een hapje en een drankje. Kies wel voor een rustig restaurant.

5. Ga naar de dierentuin

Iedereen houdt van de dierentuin! Deze plek is dan ook voor jong en oud. Dus waarom zou je er dan ook niet zo vroeg mogelijk heen gaan? Daar hoeft je kind echt nog niet voor te kunnen lopen. Een gezellig uitje voor het hele gezin. Heb je de dierentuin het liefst voor jezelf,  ga dan op een doordeweekse dag, lekker rustig.

LEES OOK: Pasgeboren meisjes kunnen ongesteld worden (en dat is helemaal niet gek)

6. Picknicken in het park

In Nederland moet je wel echt geluk hebben met het weer, maar als het zonnetje dan even doorbreekt en het is een aangename temperatuur, wacht niet langer en ga samen picknicken. Een ultiem relax moment: laat je baby wat rondkruipen terwijl jij je benen rust geeft. Een mandje met eten en drinken, wat speeltjes en je baby is de hele middag zoet.

7. Bezoek botanische tuinen

Niets is rustgevender dan een wandeling tussen de mooiste planten en bomen. Geniet van de natuur met je baby en heb samen wat quality-time.

8. Ga naar het zwembad

Dat je baby nog niet kan lopen, betekend niet dat hij zijn benen nog niet hoeft te gebruiken. Zwemmen is de perfecte manier op je baby zijn benen te laten bewegen. En wat is er leuker dan spartelen in het water. Dit hoeft trouwens niet eens in een zwembad te zijn. Als het mooi weer is kun je ook gewoon je eigen opblaasbadje in de tuin zetten.

9. Luister samen naar muziek

Rustige muziek heeft niet alleen een positieve en rustgevende uitwerking op jou, maar ook op je kind. Maak een lange afspeellijst met je favoriete liedjes en speel deze regelmatig af.

10. Creëer een kunstwerk

Geef je baby een groot vel papier en wat krijtjes of potloden. Op deze manier zal hij zich wel even kunnen vermaken en hoe eerder hij begint met zijn creativiteit uit te werken, hoe beter!

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
10 dingen om te doen met je baby voordat hij kan lopen
Sluiten