Onze baby 13 jan 2019 Karin Broeren

7 achterlijke dingen waar je als stel sowieso ruzie over krijgt met een baby

Potjandorie, je zag jullie tijdens je zwangerschap al helemaal samen zitten op de bank met jullie zoete baby. Samen op jullie roze wolk, te genieten van die kleine voetjes, dat prachtige snuitje en dat eerste lachje. Het leek je zó romantisch en gezellig! Nou… viel dát effe tegen. Want hoe romantisch het ook leek van tevoren, een baby in huis blijkt in de praktijk vooral Best Wel Vermoeiend te zijn.

Geeft niks – het is tenslotte een fááááse. Maar vermoeidheid betekent ook humeurigheid. En elkaar af en toe flink afkatten. Gewoon, omdat je je moeilijk op jullie baby kunt afreageren. Waar jullie dan vooral over kibbelen? Komt-ie:

Wie er het meeste slaap achter zijn of haar kiezen heeft.

Want jij vindt dat jij wel een nacht doorslapen op de zolderverdieping hebt verdiend. Maar hij vindt dat hij juist wel even een nachtje mocht bijkomen – hij moet tenslotte morgen weer werken. ‘Alsof ik thuis heel de dag Temptation Island zit te kijken ofzo!’ Herkenbaar much?

Wie er het meeste doet in huis.

Hij vindt dat hij jou ‘heel goed helpt’, terwijl jij denkt: helpen? Alsof jij manager huis & gezin bent ofzo! Voor zover jij weet hebben jullie samen, ik herhaal: sámen, besloten om voor een kindje te gaan. Waarom lijkt het dan alsof jij de primair verantwoordelijke bent voor het in leven houden van de baby?

De hoeveelheid – of laten we zeggen: geringe hoeveelheid – seks die jullie hebben.

Hallo, mag je éffe herstellen daar beneden? De hechtingen zijn nog niet eens opgelost of meneer staat alweer te springen. En trouwens, als je een bed ziet wil je toch alleen maar… slapen?

De was.

Kleine wasjes, grote wasjes, doe ze in je wasmasjien, laat maar lekker draaien, steeds meer in die wasmasjien… Ja klinkt gezellig dat deuntje, maar bij jullie in huis is De Was momenteel helemaal niet zo’n gezellig onderwerp van gesprek. Met zo’n kleine krijg je onderhand schele ogen van die ronddraaiende wastrommel. En ja, kan hij niet effe een keer checken of de wasmand misschien hoognodig geleegd moet worden?

Wie er ’s nachts uitgaat voor de baby.

‘Ja, ga jij nog maar een keer, ik heb morgen een belangrijke presentatie!’ ‘Ja maar ik ben vorige nacht ook al een uur in de weer geweest!’ Ken je dat? Dat je middenin de nacht gaat kibbelen wie er uit moet, terwijl jullie baby ondertussen op standje luchtalarm staat?

Zijn gesnurk.

Ligt je baby eindelijk zoet in zijn bed te slapen nadat je drie keer eruit bent geweest in drie uur, ligt er naast je iemand te zagen alsof er een heel oerwoud omgekapt moet worden. En nee, jij hebt even niet het geduld om hem zachtjes en subtiel op z’n gesnurk te wijzen…

De eeuwige troep in huis.

Een baby in huis betekent: speelgoed over het hele laminaat verspreid, drie hydrofieldoeken per vierkante meter en speentjes in alle uithoeken van de woonkamer. En nu blijkt dat meneer zijn smetvrees gecombineerd met opruimwoede hoogtij viert, waardoor hij elke avond zit te klagen over de troep in huis. Laat het los en accepteer dat je huis komende jaren een bende is alsjeblieft!

Laten huilen, niet laten huilen. In zijn eigen bed laten slapen of bij jullie in bed. Zoveel meningen, zoveel theorieën, zoveel discussies… *zucht*

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
7 achterlijke dingen waar je als stel sowieso ruzie over krijgt met een baby
Sluiten