Zo voelt een bevalling dus écht (en zij kunnen het weten)

Hoe is het om te bevallen? Een ding is zeker, het is een heftige, overweldigende en bijzondere ervaring. Deze moeders deden een poging om te beschrijven hoe bevallen voelt, and they nailed it. Met af en toe een lekkere knipoog.

Want ook al is elke bevalling anders en ervaart iedere vrouw het op haar eigen manier. Deze quotes van vrouwen geven een goed beeld van wat je als zwangere vrouw te wachten staat.

1. Helemaal niets

Jane Chin: ‘Ik had zo veel pijn, dat ik niet kon denken. Ik kon niet opstaan, ik kon niet zitten. Ik kon niet eens ademen.’

2. Automatische piloot

Laura Thomson: ‘De hele gebeurtenis was heel primitief. Ik leefde volledig op de automatische piloot en kon mijn gedachten niet sturen. Het was een kwestie van overleven.’

3. Beter dan een nierbiopsie

Barbara Carleton: ‘Ja, natuurlijk doet het pijn. Maar het is relatief beter dan een ritje in een achtbaan of een nierbiopsie.’

4. Hier en daar trekken

Lucy Varish: ‘Ik schreeuwde niet omdat ik pijn had, maar omdat ik zo hard mogelijk wilde persen. Toen ik eenmaal mijn baby in mijn armen had, besloot de dokter direct aan de slag te gaan met mijn placenta. Die kwam er niet in z’n geheel uit, dus het vergde wat trekken hier en daar. Ik had ook wat hechtingen nodig voor de tranen.’

5. Probeer het zelf!

Anoniem: ‘Pak je bovenlip en probeer ‘m over je hoofd te trekken. dat is de kort samengevatte versie van hoe het ongeveer voelt.’

6. Poep of de baby?

Suzy Leavy: ‘Alsof je héél veel moet poepen. Ja, het voelt alsof alle poep die je in je hebt naar buiten komt. Maar no worries, dat is de baby.’

7. Binnenstebuiten

Suzy Fiore: ‘Je zweet, je spieren trillen en je buikspieren voelen alsof ze het elk moment kunnen begeven. Oh, en je anus voelt alsof-ie binnenstebuiten wordt gekeerd. En wanneer de baby door je vagina komt, begint the ring of fire. Ik vond dat pijnlijker dan de weeën.’

8. Hyperventilatie

Jean Marion: ‘Ik ademde zo zwaar en snel, dat ik op het punt stond om flauw te vallen. Gelukkig gaf de verpleegster me een zakje waar ik in kon ademen.’

9. De hel

We kunnen BN’er en moeder Bobbi Eden natuurlijk niet vergeten in dit artikel. Zij noemde haar bevalling ‘er eentje uit de hel’ en een exorcist bevalling. Ai, dat klinkt niet heel prettig.

Quora.com

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Zo voelt een bevalling dus écht (en zij kunnen het weten)
Sluiten