De mama 23 jul 2017 Soraya Vogelaar

9 moeders delen hun hacks voor haaruitval na de bevalling

Haaruitval na de bevalling (en soms ook tijdens de zwangerschap) komt door de hormonale veranderingen in je lichaam. Maar dat het normaal is, maakt het niet minder ongemakkelijk. Gelukkig zijn er ook voor dit kwaaltje genoeg handige tips van moeders die hetzelfde hebben.

Reddit gebruiker Jesmonster2 vraagt op Reddit om een oplossing voor haar haarverlies na de bevalling. Omdat haar haar aan de achterkant lang is maar aan de voorkant de haren kort zijn bij haar haarlijn. Het liefst wil ze iets waarvoor ze niet met een gemillimeterde coupe door het leven hoeft. En die vraag zorgt voor de volgende handige hacks van moeders die hetzelfde hebben. Lees maar mee.

1. Drink een wijntje

Oké, het is een advies met een knipoog. Maar het is ook wel een mooi advies om je te ontspannen (eventueel) een glas wijn erbij te pakken en je er niet druk om te maken.

2. Haarspray doet wonderen

Om net wat haren op hun plek te zetten of van de ene naar de kant te laten zitten om een kalere plek te bedekken.

3. Haarbanden en schuifspeldjes

Deze tips komen van een ervaringsdeskundige die naar eigen zeggen altijd al het haar heeft gehad dat Jesmonster2 beshrijft. Haar tip: haarbanden, schuifspeldjes, niet kammen als het nat is en sprayen met heat protectant of haarspray.

LEES OOK: 6x voordelen van je nog niet zo strakke buik na de bevalling

4. Een nieuw kapsel

Een ander kapsel nemen om je net wat lekkerder in je vel te voelen, klinkt best logisch toch? En dan kun je dus gaan voor een bob, een pony, opgeschoren of een pixie (of iets anders dat je leuk vindt natuurlijk).

LEES OOK: Waarom de eerste maand als moeder het makkelijkst is (ook al voelt het niet zo)

5. Verschillende haarstijlen

Vermijd je liever een bezoek aan de kapper en wil je geen schaar in je lokken zetten? Deze moeder heeft tips voor verschillende haarstijlen.

6. Vitamine supplementen

IJzer, vitamine B en vitamine D dragen allemaal bij aan een goede haargroei. Let er wel op dat je niet een te hoge dosis aan supplementen inneemt, overleg dit eventueel met je huisarts.

7. Geduld

En soms zit er niets anders op dan geduld hebben. Het haarverlies is vaak tijdelijk en uiteindelijk groeit het allemaal weer voorbij die akward fase. Wordt je haarverlies maar niet minder en blijft het doorgaan, dan kan een bezoekje aan de huisarts handig zijn om eventueel je hormoonspiegel te laten checken.

Heb jij nog tips om te dealen met haaruitval na de bevalling? Vertel het ons op Facebook.

Reddit

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
9 moeders delen hun hacks voor haaruitval na de bevalling
Sluiten