Zwanger 11 aug 2017 Yara Mens

7 mijlpalen tijdens je zwangerschap waar je van tevoren niet aan denkt

In je zwangerschap zijn er een aantal bijzondere momenten waar je naar uit kan kijken. Het moment bijvoorbeeld dat je erachter komt dat je zwanger bent, de eerste echo of de eerste keer dat je je kindje voor het eerst tegen je buik voelt schoppen. Allemaal prachtige momenten, maar er zijn er ook een aantal mijlpalen in je zwangerschap waar je van tevoren niet bij stilstaat. Misschien niet zo emotioneel maar stiekem wel net zo fijn!

 #1 Als je eraan toegeeft je ‘normale’ kleding (tijdelijk) vaarwel te zeggen

We houden het vaak zolang mogelijk vol om onze oude stijl aan te houden. Maar als die buik groter en groter wordt, zijn we het op een gegeven moment hélemaal zat. Al je oude kleding (die eigenlijk al een tijdje erg oncomfortabel zit..) wordt uit de kast gegooid, en we maken ruimte voor grote truien, loszittende jurken en andere kleding die nét even iets beter bij je zwangere lichaam passen. Halleluja!

 #2 Als je niet meer hoeft over te geven

‘Goeiemo-bweeeelgh’. Ja hoor, daar ga je weer. Ochtendmisselijkheid is misschien wel één van de meest irritante zwangerschapskwaaltjes ooit. Gelukkig komt er, meestal na 3 maanden, een prachtige ochtend dat je het ontbijt ziet staan en EINDELIJK niet gelijk naar de wc hoeft te rennen.

LEES OOK11 dingen die je wilt weten over zwangerschapsmisselijkheid 

#3 Als je een nacht doorslaapt zónder te moeten plassen

Lig je net lekker te slapen en ja hoor, daar gaat je blaas weer @#!!@@##!!!!! Vaak moeten plassen is een zwangerschapskwaaltje waar we overdag prima mee kunnen leven maar s’nachts helemaal crazy van worden. Nadeel hiervan is ook dat dit kwaaltje niet overgaat, maar alleen maar erger wordt…. Gelukkig zijn er af en toe (kostbare) nachten dat je wél door kunt slapen. Genieten!

 #4 Als je het excuus ‘maar ik ben zwanger’ kunt inzetten

Toegegeven: we hebben het best zwaar. Daarom is het fijn als je in deze periode wat extra kan worden gesteund door je partner (en andere mensen om je heen). Als hij vraagt je dat ene rotklusje te doen waar je echt een gloeiende hekel kun je nu gerust zeggen: “Maar schahaaaaaaat, ik ben zwanger!’ Grote kans dat je partner zich realiseert dat jij al met die dikke buik enzo zit, en dat hij prima deze 9 maanden wel even die irritante klusjes kan oppakken. Oh, yeah!

#5 Als iemand voor je opstaat in een overvolle bus

De eerste keer dat iemand voor je opstaat zonder dat je een dikke buik hebt, kan confronterend zijn maar tijdens je zwangerschap is het een ander verhaal. Het is natuurlijk niet meer dan logisch, maar een aantal maanden altijd verzekerd zijn van een plekje in het openbaar vervoer is een luxe waar we prima mee kunnen leven!

 #6 Als je er eindelijk uit bent hoe de baby moet heten

Het lijkt van tevoren een leuk klusje, tot je ineens beseft dat een naam uitkiezen nogal een eh, levensbeslissende keuze is. Stress!!! Zeker als je partner ineens met een naam op de proppen komt waar die aaaaaaltijd al over heeft gedroomd, maar dat dezelfde naam is als de hond van je ex of iets dergelijks. Het moment dat jullie een naam hebben uitgekozen waar jullie beide een goed gevoel over hebben valt er een last van je schouders.

LEES OOK: We love! 21 babynamen met wel een heel mooie betekenis 

#7  Cadeautjes!

Zolang je kind de cadeautjes zelf niet kan aannemen, kun jij dat nog lekker doen, en heb je ineens allerlei nieuwe gadgets en handige spulletjes waar je zelf nog helemaal niet aan had gedacht. Leuk hoor, een soort extra verjaardag!

Wat was voor jou een fijn moment tijdens je zwangerschap? Laat het ons weten via Facebook!

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
7 mijlpalen tijdens je zwangerschap waar je van tevoren niet aan denkt
Sluiten