De baby 30 jul 2017 Soraya Vogelaar

9 handige hacks voor moeders die borstvoeding geven

Als je borstvoeding geeft, wil je wel dat jij en je kleine zich zo comfortabel mogelijk voelen tijdens het voeden. Met deze hacks gaat het borstvoeding geven vanaf nu een stuk makkelijker. Easy does it!

1. Een armbandje

Vergeet je aan welke borst je je baby voor het laatst gevoed hebt? Gebruik een armbandje dat makkelijk van je pols te halen is, om te weten aan welke borst aan de beurt is. Doe het na elke voeding aan je andere pols zodat je weet aan welke borst je bij de volgende keer moet voeden.

2. Recepten die je melkproductie bevorderen

Als je melkuitvloed een boost nodig heeft, kun je recepten uitproberen die biergist of gemalen lijnzaad bevatten.

3. Moedermelk ijsjes

Ijsjes van moedermelk zorgen ervoor dat je baby gevoed wordt en tegelijkertijd de pijn van doorkomende tandjes verlicht. Kijk maar eens naar hoe deze moeder het aanpakt.

LEES OOK: 15 dingen die niemand me ooit vertelde over borstvoeding

4. Een draagdoek

Maak het comfortabeler door een draagdoek mee te nemen. Zo is je baby goed ondersteund in de draagzak tijdens het voeden en heb jij tegelijkertijd iets meer je armen vrij.

5. Een kussen

Gebruik een kussen tijdens het voeden. Zeker wanneer je je baby in verschillende houdingen borstvoeding geeft, kan dit erg fijn zijn. Zo ligt je baby comfortabel en is er wat meer ondersteuning. Daarnaast hoeft je baby daardoor niet heel veel naar je borst te happen en te friemelen omdat ‘ie door het kussen meteen op een juiste hoogte zit.

6. Extra calorieën

Hoera, dit is een leuke! Reken uit hoeveel extra calorieën je binnen mag krijgen om je melkproductie en melkvloed op gang te houden. Als je borstvoeding geeft heb je wat meer calorieën nodig om de productie op gang te helpen. Het voedingscentrum raadt 500 calorieën extra per dag aan, maar stem dit ook altijd even af met je arts of dit voor jou situatie ook geldt. Daarnaast is het ook belangrijk dat je voldoende drinkt.

LEES OOK: Zo voorkom je dat je baby in de zomer oververhit raakt tijdens borstvoeding

7. Ananas

Dit lekkere fruit kun je gewoon zo eten, of je drinkt het ananassap. Ananas werkt goed tegen ontstekingen en helpt op deze manier tegen verstopte melkkanaaltjes en een borstontsteking voorkomen.

8. Vermijd strakke beha’s

Wie weet wil je’daar juist wat extra ondersteuning op dit moment. Maar een te strakke BH, zeker een sportbh, geeft druk op bepaalde delen van de borst. Dit kan ervoor zorgen dat de melk niet goed meer doorstroomt.

9. Tanktopje

Draag altijd een hemdje onder je trui of t-shirt. Als je je shirt omhoog moet doen om je baby te voeden, blijft met een hemdje de rest nog bedekt.

Lekker zeg: even een momentje voor jezelf. Deze 10 dingen doe je dan als borstvoedende moeder.

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Popsugar Moms

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
9 handige hacks voor moeders die borstvoeding geven
Sluiten