9 Alternatieven voor het standaard geboortekaartje

De geboorte van je baby is an sich al heel bijzonder. En dat wil je natuurlijk ook op een bijzondere manier bekendmaken. Kun je geen ‘It’s a …’-geboortekaartje meer zien? Dan zijn deze alternatieven zeker wat voor jou.

1.Zeg het met steen

Jouw hart loopt vast over van liefde en is alles behalve van steen. Maar je kunt de geboortedatum van de kleine ook laten graveren in bijvoorbeeld kleine stenen hartjes en deze rondsturen.

Bron

2. Blijf je hangen?

Een kaartje verdwijnt misschien binnen no time in de prullenbak. Dit pakketje bestaat uit heel veel kaartjes die samen een interieurwaardige slinger vormen. Die mag zeker gezien worden in de woonkamer!

Bron

3.Ik hout van jou

Ook leuk om zelf te bewaren in de babykamer: een blokkenpiramide. Vermeld de belangrijkste gegevens op blokken en laat iedereen die je een ‘kaartje’ stuurt zelf zijn of haar piramide bouwen.

Bron

4. Toch een kaartje

Als een kaartje voor jou toch de meest ideale manier is – lees: een familie van 200 man – om de geboorte van de kleine te vieren, skip de basic ontwerpen. Vraag een creatieve vriendin met camera of ze jouw baby op een originele manier vastlegt en verstuur deze foto als kaartje.

5. Po-lang zal ze leven-roid

Je koopt een setje polaroidfoto’s online en fotografeert de boodschap (of plakt deze er later op) die je rond wil sturen. Voor de minimalistische moeders onder ons die het graag simpel willen houden.

Bron

6. Oh boy, a party

De geboorte is een feestje. En dat mag, nee moet (!) natuurlijk gevierd worden. Zeg nou zelf: wat is er feestelijker dan een zakje confetti?

Bron

7. Wij(n) hebben een kindje

Lusten jullie familie en vriendin wel een borrel? Stuur dan flessen champagne of rosé (als het een meisje is) rond en vervang het etiket voor je eigen tekst. Dat kan voor een babyshower zoals in het voorbeeld, maar waarom niet ook om de geboorte te vieren?

Bron

8.Geen domper, wel een romper

Normaal gesproken krijg je van het kraambezoek wel honderden rompertjes, maar draai de rollen eens om! Denk maar zo: dan heeft de baby gelijk wat om aan te trekken, als je bij vrienden en familie op bezoek bent en de baby zijn z’n nieuwe outfitje onder kakt.

Bron

9. Voor de handige hipsters

Ben je creatief of heb je een paar oma’s en tantes die goed zijn met naald en draad? Maak – voor de inner circle vrienden en familie – deze leuke borduurschilderijtjes. Tegenwoordig heb je ook eenmansbedrijfjes die dit doen. Even googelen dus. Bijzonder en heel erg hip!

Bron

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
9 Alternatieven voor het standaard geboortekaartje
Sluiten