8x de leukste zonnehoedjes voor je baby

Zon, zee, strand! Of toch niet? Hoewel buiten zijn heel goed is voor je baby (want vitamine D), zorgt het ook wel voor een aantal extra dingen waar je op moet letten. Zo is het heel belangrijk dat je je kindje optimaal beschermt. Zonnehoedjes zijn daarvoor – in combinatie met zonnebrand – ideaal.

Zonnehoedjes beschermen namelijk niet alleen het hoofdje, waar vaak nog weinig haar op zit, maar ze houden ook de zon uit de oogjes en soms zelfs uit de nek. Dit zijn de leukste exemplaren!

1. In a world full of apples, be a pineapple


Zonnehoedje baby perzik €8,95
De ananassentrend is dan misschien wel weer een beetje voorbij, maar dat maakt dit hoedje niet minder schattig. Integendeel! Hij is er ook in het grijs.

LEES OOK: Zo ga je veilig de zon in met een baby

2. Het ultieme zee-gevoel


Zonnehoedje Blue Whale €15,95
Dit hoedje is een soort 2-in-1-exemplaar: je kunt het aan twee kanten dragen. Op de ene kant staan walvisjes, aan de andere zijde een effen navy kleur. Bovendien heeft het een UV-protectie van 50+.

3. Net als opa

Foto van een rieten zonnehoedje
Melton rieten zonnehoed €17,95
Stoffen hoedjes mogen dan wel heel fijn zijn, maar rieten hoedjes zien er ook gewoon zo leuk uit! Voor wie een zonnige toekomst als tuinier ziet voor z’n dreumes.

4. Ice ice baby


UV-zonnehoedje Ice cream €15,99
Dit hoedje is van het merk Lässig, dat staat voor milieuvriendelijk en recyclebare materialen. Ook het ijsjes-hoedje heeft UV-bescherming van 50+.

5. Op één been


Zonnehoedje flamingo tweezijdig €15,95
En nog een hoedje van het merk Lässig, dat wederom aan twee kanten te dragen is. We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar blijkt je baby niet van flamingo’s te houden, dan kun je dus altijd nog voor gewoon roze kiezen. Inclusief UV-protectie van 50+.

LEES OOK: Dit zijn de beste (en veiligste!) zonnebrandcrèmes voor baby’s

6. Dotje(s)


Meisjes-cap peacoat €14,99
Sommige zonnehoedjes hebben aan de achterkant een aparte klep voor de nek, en dit stippenhoedje is er daar één van. Hij heeft ook nog eens een UV-bescherming van 50+.

7. (Geen) wolkje aan de lucht

Foto van een zonnehoedje met regenbogen
Zonnehoedje Rainbow €18,95
Dit schattige zonnehoedje met regenbogen is van het merk Maxomorra, dat het GOTS-certificaat heeft: dat betekent dat ze een duurzame en ecologische productie hebben. Het hoedje is dan ook van 95 procent biokatoen. Win-win!

8. Lekker bloemig


UV-zonnehoedje Bloem €17,99
Ook dit hoedje met bloemetjes heeft een UV-protectie van 50+. Niet alleen veilig, maar ook heel Instagram-waardig.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
8x de leukste zonnehoedjes voor je baby
Sluiten