De papa 24 okt 2017 Soraya Vogelaar

8x essentiële tips om als kersverse papa je mannetje te staan

Natuurlijk weet je alle ins en outs van de bevalling en wat je wel of niet moet zeggen. Maar dan komt het moment suprême dat jullie met de baby naar huis gaan en voor het eerst echt een gezinnetje vormen. Om de goede orde te bewaren, een paar slimme tips op een rijtje.

1. Houd haar op de hoogte

Als je al weet dat het wat later gaat worden op het werk of in de kroeg met wat vrienden: laat het haar weten. En doe dit dus niet last minute. We kennen allemaal het gevoel van tien minuten ergens op wachten en dan in de laatste minuut horen dat het nog wat langer gaat duren. Bespaar haar die frustratie en meld het zsm.

2. Kom thuis en ga meteen naar binnen

Als je thuiskomt is dit dus niet het geschikte moment om uitgebreid met de buurman te bespreken hoe het leven als kersverse vader je bevalt. Ga er maar vanuit dat er binnen altijd een noodgeval met een spuitluier of een dode muis op je wacht.

3. Wees heel enthousiast over de baby

Natuurlijk hou je ontzettend veel van je kleine. Maar doordat bij haar het mom instinct volop draait kan het handig zijn als je er zo nu en dan tussenkomt. Stel voor dat zij even wat tijd voor zichzelf neemt, terwijl jij met de baby speelt, lekker een band opbouwen.

4. Vraag niet wat jullie vanavond gaan eten

‘Schat, wat schaft de pot?’ is een no-go. Dek jezelf in door zelf wat te bedenken en beter nog: het zelf voor jullie klaar te maken.

LEES OOK: Een baby én tijd voor jezelf.. Mission impossible?

5. Blijf niet doorzeuren over hoe zwaar jouw dag was

Belangrijke vergadering gehad? Ruzie met een collega? We snappen dat je moe bent en ook een uitlaatklep nodig hebt. Je mag ook best even je hart luchten. let op: even. Neem maar voor ons aan: haar dag was altijd zwaarder. En aan het eind van een lange dag wil geen van beide ruzie maken over wie er het meest vermoeid is.

6. Zeg niet dat je aan het oppassen bent

Jij bent de papa dus niet de oppas. Je bent net zo goed de ouder van jullie baby als je vrouw toch? En ouder zijn is een full time job, babysitten is zo nu en dan en soms krijg je er zelfs geld voor. Big difference. De kans is groot dat je zelf ook niet het oppas genoemd wilt worden.

7. Ga niet op je rug liggen en de baby dan boven je hoofd houden

Want dan gebeurt er dit:
beginnersfouten ouder

8. Wees Superman én Superdad

Toegegeven, de aandacht gaat de komende tijd eerst naar de baby, dan naar de moeder en dan pas naar jou. Maar dit betekent niet dat je overbodig bent. Nu is het juist jouw tijd om te shinen in de luwte. Wees die secret superman die ervoor zorgt dat de vaatwasser altijd in- en uitgeladen is. Dat er een glas koud water naast haar op het nachtkastje staat. En dat je zo nu en dan gaat wandelen met de baby zodat je vrouw een dutje kan doen. Misschien blijft het de eerste periode nog onopgemerkt maar daarna krijg je er zeker good karma points voor. 😉

Als je dit allemaal voor elkaar hebt, kan je in no time net zo’n ode als deze verwachten.

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Pregnant Chicken

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
8x essentiële tips om als kersverse papa je mannetje te staan
Sluiten