8 x Waarom het geweldig is om een lentebaby te krijgen

Florine Duif 15 mrt 2017 Zwanger

Je ruikt het, je voelt het: de lente komt eraan! Het is langer licht, de vogels fluiten en de blaadjes lopen uit. Life’s good. Vooral als je bijna gaat bevallen. Tuurlijk, ieder seizoen heeft zo z’n charmes, maar een baby in de lente krijgen heeft iets extra’s.

Bevallen in de lente is niet iets wat je kunt plannen. Was het maar waar ;-). Maar ben jij zo rond het einde van deze maand tot ergens half juni zijn uitgerekend, dan mag jij jezelf zeker gelukkig prijzen. En wel hierom.

1. De lente staat voor een nieuw begin

Niet alleen voor de natuur, maar ook voor jou! Schud die koude winter uit je lijf en geniet vol nieuwe energie van je baby. Vier uur slaap in de lente is toch anders dan vier uur slaap in de donkere, gure winter.

2. De kans dat je veel buiten bent is groot

Als je geluk hebt, kun je mét baby – en misschien wel een klein wijntje – op het terras zitten. Die dikke winterjas blijft in de kast en de mussen vallen nog niet van het dak. Heerlijk dus. Daarbij zit je niet aan huis gekluisterd en is naar buiten gaan alleen maar een zegen. Afhankelijk van hoe je bevalling is verlopen uiteraard.

3. Iedereen is zo vrolijk als wat

En dat merk je als je als kersverse moeder over straat loopt. Niet alleen jij straalt achter de kinderwagen, ook de buurman op de fiets en zelfs de trambestuurder lacht naar je. Natuurlijk speelt die roze wolk mee. Maar beter een roze wolk in een blauwe lucht, dan in de regen!

4. Weg dikke buik én dikke jas

Niets geen dikke parka, donsjack, muts of snowboots meer die je aan- en uit moet trekken. En niets geen dikke buik om overal mee naartoe te dragen. Geen gesjouw kortom meer voor jou. Ja oké, op die veel te zware – want: net moeder dus geen idee – luiertas na dan, die je meezeult. Maar die moet toch wel mee.

LEES OOK: De 8 persoonlijkheden die elke zwangere vrouw in zich heeft.

5. Zon, zon en nog eens zon

Na de lente komt de zomer, oftewel nog meer zon. Dat betekent: nog langer genieten! Je kindje is tegen die tijd ook al iets ouder en jij bent bekwamer geworden in het moederschap. Wat het leven nog zonniger maakt.

6. Lentebaby’s zijn bewezen rasoptimisten

Zo blijkt uit onderzoek, gepubliceerd in het Journal of Affective Disorders. 366 studenten vulden een vragenlijst in met persoonlijkheidskenmerken. Uit de resultaten bleek een sterke connectie tussen het seizoen waarin de deelnemers geboren zijn en hun karaktereigenschappen. Daarnaast zegt het onderzoek ook dat lentekinderen minder kans op depressies hebben. Steek die maar in je zak!

7. Zonnehoedjes

Is iets schattiger dan een lekkere mollige baby met een zonnehoedje op? Precies.

8. Je stookkosten zijn aanzienlijk lager

Zelf heb ik een mijn eerste baby in januari 2013 gekregen. Je weet wel, die winter met pakken sneeuw. Geloof me, dit voel je in de portemonnee. Nu kun je dat geld lekker in je zak steken. Om het vervolgens uit te geven aan koffies op het terras of schattige kleertjes voor je oogappeltje.

Sta jij op knappen, vertel ons dan waarom je de lente het mooiste seizoen vindt om in te bevallen!

LEES OOK: 8 pittige momenten met je baby (waar je ooit naar terugverlangt).

Reageer op artikel:
8 x Waarom het geweldig is om een lentebaby te krijgen
Sluiten