8x baby purees die je super easy en binnen 15 minuten klaarmaakt

Goed nieuws voor alle mama’s die graag zelf bordjes puree voor hun kleine spruit maken. De onderstaande receptjes maak je gegarandeerd binnen 15 minuten klaar. Da’s fijn voor jou én voor je hongerige baby.

Alle onderstaande purees bevatten ook nog eens maar drie ingrediënten. Super easy en snel om te maken dus. Ready, set, go!

1. Appel, groene boontjes, broccoli

baby puree
Nodig: twee groene appels, 75 gr broccoli, 75 gr groene boontjes
Bereidingswijze: Haal het klokhuis uit de appels en snijd de appels in kleine stukjes. Stoom de appels, groene bonen en broccoli 10 minuten totdat ze gemakkelijk fijn te maken zijn. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of blender, en blend tot er een puree ontstaat.

2. Perzik, framboos, quinoa

baby puree
Nodig: 90 gr quinoa (ongekookt), 150 gr perzik in stukjes, 75 gr frambozen
Bereidingswijze: Breng de quinoa in een kleine pan aan de kook. Voeg de perzikstukjes toe, en laat het prutje 10 minuten koken. Na 10 minuten voeg je de frambozen toe, en laat je het pannetje nog 5 minuten koken totdat het water in de quinoa is opgenomen. Laat het geheel afkoelen en maak er in de blender of keukenmachine een puree van.

LEES OOK: Dit zijn de perfecte snacks voor een baby van 6 maanden

3. Bramen, boerenkool, appel

baby puree
Nodig: 2 rode appels, 150 gr bramen, 150 gr babyspinazie
Bereidingswijze: Breng een laagje van 5 cm water aan de kook. Leg eerst de appel, daarna de bramen en daarna de babyspinazie in de stomer. Stoom 10 minuten. Doe het prutje daarna in de blender om er een puree van te maken.

4. Avocado, peer, kiwi (super snel!)

baby puree
Nodig: 1/4 avocado, 1/2 peer en 2 kiwi’s.
Bereidingswijze: Ontpit en schil de avocado. Verwijder het klokhuis en de schil van de peer. Schil de kiwi’s. Gooi alles bij elkaar in de blender en mix tot een puree.

5. Avocado, ananas, banaan (super snel!)

baby puree
Nodig: 1/4 avocado, 1/2 banaan, 40 gr ananas uit blik
Bereidingswijze: Ontpit en schil de avocado. Schil de banaan. Gooi alles bij elkaar in de blender en mix tot een puree.

LEES OOK: Moeders delen 4 tips om uit eten te gaan met een baby

6. Banaan, tofu, peer

baby puree
Nodig: 1 banaan, 45 gr tofu, 1 peer
Bereidingswijze: Doe de banaan in de blender. Haal zoveel mogelijk water uit de tofu, en doe die bij de banaan. Haal het klokhuis uit de peer en doe bij de banaan en tofu. Voeg eventueel een klein beetje water toe. Mix tot een puree.

7. Appel, spinazie, erwtjes

baby puree
Nodig: 2 appels, 40 gr spinazie, 40 gr bevroren erwten
Bereidingswijze: Haal het klokhuis uit de appel en snijd de appel in kleine stukjes. Stoom alle ingrediënten zo’n 10 minuten. Laat het afkoelen. Doe alle ingrediënten in de blender en maak er een puree van.

8. Wortel, mango, abrikoos

baby puree
Nodig: 3 wortels, 1 mango, 5 gedroogde abrikozen
Bereidingswijze: Schil de wortels en snijd ze in kleine stukjes. Doe hetzelfde met de mango. Stoom de wortels 10 minuten. Doe daarna de mango bij de wortels, en stoom nog 5 minuten. Leg ondertussen de gedroogde abrikozen in een badje met heet water totdat ze volledig zacht zijn (ongeveer 10 minuten). Doe alle ingrediënten in de blender en maak er een puree van.

Is jouw baby al toe aan vaste voeding? Je baby vaste voeding geven: wanneer, hoe en wat?

BabyFoode

Reageer op artikel:
8x baby purees die je super easy en binnen 15 minuten klaarmaakt
Sluiten