De mama 15 jan 2019 Marije

8 tips voor thuiswerken met een baby van andere carrièremama’s

Thuiswerken is niet makkelijk. Het is geen vakantie, het is niet doen alsof, het is niet relaxed, zeker niet met een rondkruipende baby. Maar het kan, met deze tips.

Ook als je kinderen naar school of een kinderdagverblijf gaan, zul je als thuiswerkende moeder voor momenten komen te staan dat je je werkmail moet checken, een telefoontje moet plegen of een presentatie af moet maken. En da’s best een uitdaging als je je aandacht ook nog op je kinderen moet houden. Deze tips komen van thuiswerkende moeders. Doe er je voordeel mee:

1. Bewegende beelden

‘Het enige moment dat ik echt aan werken toekom is tijdens het middagdutje. En voor de rest van de tijd is Netflix een godsgeschenk.’ – Arlene (23)

LEES OOK: Zwangerschapsdiscriminatie: ‘Goede werkgevers kijken verder dan negen maanden vooruit’

2. IJsjes

‘Zorg dat je altijd ijsjes in huis hebt. Als ik een conference call heb, zet ik m’n dreumes zijn eigen stoel, met een ijsje voor de tv. Op die manier lukt het me bijna altijd tot het einde van het gesprek te komen. – Shana (34)

3. In de tuin

‘Op het moment dat het middagdutje begint, ga ik aan de slag. Behalve die ene keer dat mijn dochter weigerde in bed te gaan liggen en ik een conference call met mijn baas gepland had staan. Toen heb ik de deur dichtgedaan en ben ik in de tuin gaan staan terwijl mijn dochter binnen aan het gillen was. soms is het niet anders…’ – Lynn (36)

4. Pak je moment

‘Naast het werken tijdens middagdutjes en in de avonduren pak ik de spontane momenten. Bijvoorbeeld als mijn zoontje helemaal opgaat in een bepaald spelletje. Daarnaast werk ik veel als mij man vrij is, want thuiswerken met kinderen kan nogal onvoorspelbaar zijn.’ – Sara (36)

5. Doos van verveling

‘Ik heb een ‘vervelingsdoos’ samengesteld, zodat mijn kind – zodra hij zich verveelt – de doos kan pakken en weer even zoet gaat spelen.’ – Ruth (34)

6. Dutjes

‘Ik denk dat het afhangt van hoeveel kinderen je hebt en hoe oud ze zijn. Ik maak een duidelijk dutjes-schema waarin ik mijn werk kan doen. Ik ben extra geconcentreerd als ik weet dat ik maar 1,5 uur heb om iets af te krijgen. En anders zet ik ze gewoon voor de tv.’ – Katherine (34)

LEES OOK: Waarom ik stop met borstvoeding? Gewoon, omdat ik dat wil

7. Laat de boel de boel

‘Ik moet het bij thuiswerken hebben van de middagdutjes! Samen met het kijken van veel te veel Paw Patrol en een heleboel andere klusjes die ik dan niet afkrijg.’ – Kate (33)

8. Op schoot

‘Toen mijn kind nog een baby was, liet ik haar slapen op mijn schoot. Ik typte terwijl zij sliep. Ook deed ik telefoontjes terwijl ik haar borstvoeding gaf omdat ik wist dat ze niet zou kunnen gaan huilen me haar mond vol! Toen ze meer mobiel werd heb ik de opa’s en oma’s hard nodig gehad om ook maar iets van werk gedaan te krijgen.’ – Jessica (30)

Romper

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
8 tips voor thuiswerken met een baby van andere carrièremama’s
Sluiten