De baby 17 sep 2017 Yara Mens

8 tips om je baby te laten slapen tijdens een middagdutje

In een ideale wereld is ‘slaap kindje slaap’ een wonderliedje. Zodra het babybedtijd is zing je het bekende melodietje en je baby valt als een blok in slaap. Ahhh, heerlijk! Eindelijk rust zodat jij je ogen ook even dicht kan doen of iets voor jezelf kunt doen…..
Maar ja, helaas. In de échte wereld loopt het vaak net even anders. Terwijl jij het nu wel tijd vindt voor een middagdutje, is je baby het daar niet mee eens. Roze babywolk? Waar dan?!?!?!

Geen nood: wij helpen je een handje. Hier een aantal tips hoe je ervoor kan zorgen dat je kindje makkelijker in slaap valt.

#1 Donkere gordijnen

Zorg ervoor dat je baby zich in een ‘goede slaapomgeving’ bevindt. Het klinkt misschien logisch, maar soms wordt nog wel eens vergeten dat baby’s ook gevoelig zijn voor dingen als licht en geluid. Het helpt daarom te investeren in goede donkere gordijnen, zodat je tijdens een middagdutje ook een donkere slaapomgeving voor je baby creëert. Doordat het donker is heeft je baby meer het idee dat het ‘bedtijd’ is en kan het zijn dat hij makkelijker in slaap valt.

#2 Speen

Dit werkt niet bij elke baby, maar soms kan een speen ook zorgen dat een baby rustiger wordt en sneller in slaap valt. Volgens onderzoek heeft het zuigen op een speen een positieve werking op het kalm worden van een baby.

LEES OOK: 9x dingen die je denkt als je baby nog niet wil doorslapen 

#3 Eigen bedje

Misschien slaapt je baby wel een stúk beter op jouw borst (en vind jij dat stiekem ook wel fijn) maar houd er rekening mee dat je dan dus zelf helemaal niks kan doen. Ligt je baby nét diep in slaap, en moet jij echt heel nodig naar de wc? Dan maak je ‘m dus weer wakker en wie weet hoelang het duurt voor hij weer gaat slapen…

#4 White noise

We schreven hier al eerder over, maar het geluid van White Noise (een constant ‘lawaai’ dat omgevingsgeluid neutraliseert zoals bijvoorbeeld een voorbijrazende bergbeek of een harde regenbui) helpt ook om je baby sneller in slaap te laten vallen.

#5 Routine

Het is belangrijk dat je baby een ‘slaaproutine’ heeft waar hij aan gewend is. Het is ook belangrijk dat jij die routine precies weet, zodat je baby niet oververmoeid raakt (want hierdoor kan hij ook slechter in slaap vallen) en dat je de routine ook kan aanpassen als je baby andere ‘nap-behoeftes’ krijgt. Bovendien is een extra voordeel van een routine dat je zelf ook beter weet op welk moment van de dag je een momentje voor jezelf hebt (mocht je iemand willen uitnodigen, nog even willen douchen etc.)

LEES OOK: Deze dingen kun je liever uit de babykamer halen als je wilt dat je baby beter slaapt

Heb jij ook tips om je baby beter te laten slapen? Deel ze met ons via Facebook!

Volg Famme Baby op Facebook

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
8 tips om je baby te laten slapen tijdens een middagdutje
Sluiten