8 super leuke DIY tips voor de muur van de babykamer

Pinterest staat er vol mee: plaatjes van beeldige babykamers. Sommigen zien er uit als een mission impossible, maar met een beetje creativiteit en de juiste benodigdheden, maak je al snel iets spectaculairs van de kinderkamer. Waar wacht je nog op?

De 8 DIY ideeën zijn zo gemaakt (of als je niet zo handig bent: besteld) en echte eyecathers voor op de muur.

1. Een geometrische muurschildering

Het is even wat werk, maar dan heb je ook wat. Benodigdheden: verf, verfrollers en héél veel tape. Leuk om samen met je partner te doen, mijmerend over jullie kleine. (En stiekem ook wel handig, een paar extra handen.)

2. Confetti muur

Van confetti wordt iedereen vrolijk en al die kleurtjes vind je baby ook nog eens geweldig om naar te kijken. Wil je allemaal gelijke cirkels, dan kun je bijvoorbeeld een beker of gebakschoteltje gebruiken en deze steeds omtrekken op de muur met potlood. Schilder de cirkels in met de meest kleurrijke verf die je kunt vinden. Zo wordt slapen een feestje voor die kleine.

LEES OOK: Slaapt je baby slecht? De ‘Pick Up, Put Down’ slaapmethode is de oplossing

3. Muurstickers

Geen zin om in de weer te gaan met verf of twee linkerhanden? Dan zijn muurstickers een uitkomst. Je hoeft ze alleen op te plakken én als je er genoeg van hebt, kun je ze zo weer van de muur halen. Dit soort leuke stickers kun je overal online kopen, onder andere hier, hier en hier.

4. Geboortekaartje XXL

Bron: bijdeb
Ook zo trots op het geboortekaartje van je kindje? Laat ‘m groot drukken (of bijvoorbeeld op canvas of hout) en geef het kunstwerk een ereplaatsje in de babykamer.

5. Echo op de muur

‘Kijk schatje, zo zag je er uit toen je nog in mama’s buik zat.’ Te leuk zo’n mooie echofoto aan de muur. Deze kan je printen bij verschillende bedrijven (lang leve de HEMA bij). Ziet er leuk uit én je hebt een mooie herinnering aan de zwangerschap. Ook leuk: een aantal van de allereerste foto’s van je kind uit laten vergroten en naast of onder elkaar ophangen.

6. Lichtjes

Kerstlampjes alleen leuk tijdens de feestdagen? Echt niet! Naast dat de lampjes voor verlichting zorgen, krijgt de kamer een romantisch uiterlijk. Lief! Hang ze bijvoorbeeld met haakjes aan het plafond voor een sterrenhemel of langs een wandplank met gezellige spulletjes. Ook leuk: lichtslingers met lampionnetjes.

LEES OOK: Droom vs. realiteit. Je leven sinds de baby in 9 hilarische cartoons

7. Printables in een fotolijstje

Wij zijn groot fan van printables. Het concept is zo gemakkelijk: je zoekt, je print het uit (of laat het printen bij een goede drukker) en je doet de prints in fotolijstjes. Op deze manier krijg je ook mooie, volle muur. En dat kan natuurlijk over elk onderwerp gaan! Al blijven dieren natuurlijk de favoriet in een babykamer. Op internet (Pinterest bijvoorbeeld) zijn er veel gratis te vinden!

8. Bergbeklimmen

Zijn jullie echte buitenmensen? Dan is deze (gemakkelijke!) muurschildering heel gaaf voor de babykamer. Op deze manier wordt je kindje elke dag in de bergen wakker. Zo mooi. Helemaal als je ‘m combineert met een robuust houten wiegje.

We zijn als moeders allemaal wel eens onzeker. Als je goed naar je baby kijkt, weet je dat dit nergens voor nodig is. 10 x zo ‘zegt’ je baby: ‘Mama, je doet het geweldig!

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
8 super leuke DIY tips voor de muur van de babykamer
Sluiten