De mama 3 mei 2018 Marleen Staal

8 Series met sterke moeders in de hoofdrol

De zeldzame momenten wanneer je de bank niet hoeft te delen met een huilende baby, wil je natuurlijk optimaal benutten. Eindelijk me-time voor mama! Deze series zullen jou als moeder inspireren, want ze hebben één ding gemeen: in de hoofdrol spelen allemaal sterke moeders!

The Handmaids Tale

Videoland
The Handmaids Tale neemt ons mee in de toekomst waar het goed mis is. Werelds grootste probleem is geen honger of armoede, maar vrouwen die onvruchtbaar zijn. De vrouwen die wél kinderen op de wereld kunnen zetten, worden als slaven bij rijke families geplaatst. Waar ze niets meer te zeggen hebben over hun eigen lichaam én leven.

Gilmore Girls

Netflix
Een gouwe ouwe. De perfecte serie om avond na avond te bingewatchen. Deze dramaserie volgt de relatie tussen een jonge moeder met haar tienerdochter in het plaatsje Stars Hollow, Connecticut. Moeder is single, tienerdochter is ontzettend slim. En dat levert hilarische, maar ook tranentrekkende situaties op.

LEES OOK: What! Zó verbergen ze dus de zwangere buiken van actrices

Weeds

Netflix
Als moeder heb je alles over voor je kind. Deze moeder gaat nog een stapje verder en komt in de wereld van wiet dealen terecht nadat haar man overlijdt. Om haar rijke leventje te behouden, moet ze wel. En zo komt ze erachter hoe verslaafd haar op het oog zo keurige buurtje wel niet is.

The Good Wife

Netflix
Door een seks- en corruptieschandaal belandt haar man achter de tralies. Alicia is altijd de ideale echtgenote geweest en moet nu voor zichzelf en haar kinderen zorgen. Hoe? Door terug te keren als advocaat bij een advocatenkantoor.

Godless

Netflix
Denk: het Wilde Westen, maar dan met een feministisch randje. Een stadje is getroffen door een enorme ramp. Tijdens een explosie in de mijn, komen alle mannen uit het dorpje om. Dus de vrouwen zijn hier de baas. En dan komt uitgerekend vreemde man (!) de rust verstoren.

LEES OOK: 19 essentials voor als je zwanger bent en bedrust moet houden

Jane the Virgin

Netflix
Jane is katholiek, nog maagd en staat op het punt te trouwen met haar lover. En dan… wordt ze door een klein ongelukje’ in het ziekenhuis eventjes geïnsemineerd met het zaad van een andere man. Het zal je maar gebeuren. Tja, wat doe je dan?

Bates Motel

Netflix
Ken je de film Psycho? In de serie Bates Motel wordt duidelijk wat zich hiervoor in de Bates-familie afspeelde. Norman Bates en zijn moeder Norma verhuizen na het overlijden van hun vader en man naar Oregon om daar een motel te beginnen. Maar de relatie tussen de twee is op z’n zachts gezegd erg apart, want bij beiden gaat het psychisch niet helemaal goed.

The Let Down

Netflix
Audrey is vastbesloten om niet ‘zo’n moeder’ te worden. Maar in de praktijk blijkt dit moeilijker dan gedacht. Haar man – die zorgt voor het brood op de plank – en haar narcistische moeder maken het haar flink moeilijk.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
8 Series met sterke moeders in de hoofdrol
Sluiten