De baby 22 apr 2017 Mercy Hiltrop

8 must-haves die elke kersverse moeder nodig heeft (die niets met je baby te maken hebben)

Als je net een baby hebt gekregen, zul je waarschijnlijk ook overspoeld zijn met bloemen, chocolaatjes en cadeaus. Toch zijn er ook een aantal must-haves die je níet zo snel zult krijgen, maar waar je wél echt ontzettend, heel erg gelukkig van wordt.

Geloof ons. We spreken uit ervaring. Dit zijn de 8 must-haves die elke kersverse moeder zou moeten hebben:

1. Een fijne espressomachine

Serieus, moeten we deze toelichten? Precies dat dachten we al. Wij tippen de Nespresso KitchenAid. Top koffie met één druk op de knop.

2. Apps om online te winkelen

Als er iets is waar je waarschijnlijk weinig tijd en zin in hebt als je net moeder bent geworden, is in drukke winkels of veel gesjouw (als je dat überhaupt mag na je bevalling). Lang leve online shoppen: boodschappen, babyspullen, kleding; dit is het moment om het allemaal via je telefoon te bestellen.

LEES OOK: 8 x onze favoriete webshops voor coole babykleding en hippe accessoires

3. Abonnement op Netflix

Natuurlijk kun je naar het plafond gaan staren als je je kind midden in de nacht de fles of de borst geeft, maar je kunt ook van de nood een deugd maken. Tijdens elke voeding kun je ook gewoon een aflevering van een van die fijne series kijken. Focus je je liever op je kind? Prima. Maar dan later niet gaan klagen dat je al die leuke series hebt gemist.

4. Een ‘uniform’

Moeders die net een baby hebben gekregen op torenhoge palen en strak in de lak; ze zullen vast bestaan, maar wij kennen ze niet. In de real world is er niets fijner en handiger dan een outfit die lekker zit, vaak gewassen kan worden (denk: spuugvlekken en erger) en waar je boodschappen in kan doen, maar ook een powernap op de bank. Heb je hier de perfecte outfit voor gevonden; koop hem direct in meerdere kleuren. De komende tijd wil je niets liever aan.

5. Een stapel boeken en tijdschriften

De eerste weken na de bevalling ben je meer thuis dan ooit. En omdat je ook wel eens wat anders wilt doen dan met je baby bezig zijn, slapen en Netflix kijken, is het een aanrader om al voor de bevalling een voorraadje bladen en boeken in te slaan. En die hoeven echt niet allemaal over baby’s en de opvoeding te gaan.

LEES OOK: 8 dingen waar je je als kersverse moeder écht geen zorgen over hoeft te maken

6. Een te gekke outfit voor straks

Kan je niet wachten om je oude lijf weer terug te hebben? Koop vast een mooi jurkje of iets anders waar je je zeker geweldig in gaat voelen en uitzien in de maat die je verwacht straks weer te hebben. Let op: je realistische kledingmaat dus, niet je gedroomde kledingmaat. En prik meteen een datum voor een datenight met je partner voor over een paar weken. Je moet tenslotte wel een gelegenheid hebben om het te dragen.

7. Liefde en aandacht

En dan bedoelen we niet voor je baby. Dat krijgt hij of zij ongetwijfeld al genoeg. Nee, liefde en aandacht voor jou. Even kunnen slapen, terwijl er iemand op de baby let, iemand die voor je kookt. Moeder worden is prachtig, maar het is ook knettervermoeiend om 24/7 voor zo’n kleintje te zorgen en dan doen die hormonen ook nog rare dingen met je emoties. Daarom is wat extra liefde en aandacht voor jou van je partner, familie of vrienden super belangrijk. En volkomen verdiend!

8. Comfort food

En dan bedoelen we niet zakken chips, repen chocolade en andere dikmakers. Je wilt tenslotte toewerken naar die outfit van punt 6. Kies liever gezond eten waar je gelukkig van wordt. Laat je lief je lievelingseten voor je klaarmaken en haal gezonde dingen in huis die je super lekker vindt. En oké, een klein reepje chocolade.

Misschien ook op de lijst met must-haves: een hond. Want onderzoek bewijst: een hond is hartstikke goed voor de gezondheid van je baby.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
8 must-haves die elke kersverse moeder nodig heeft (die niets met je baby te maken hebben)
Sluiten