De baby 15 nov 2018 Soraya Vogelaar

8 manieren waarop je baby aangeeft dat ‘ie je lief vindt

Er is geen twijfel over mogelijk: jij houdt zielsveel van je baby. Maar hoe weet je nou of dat gevoel wederzijds is? Nou, zo dus!

1. Veel glimlachen

Baby’s lachen niet meteen als ze geboren worden, maar daar komt vanzelf verandering in. Dat eerste lachje is hartverwarmend en elk lachje dat daarna volgt ook. Dit wil overigens niet zeggen, dat als een baby niet vaak glimlacht dat ‘ie niet happy is. Maar een glimlach is toch wel een goede indicatie dat je kleine helemaal blij met je is.

2. Kusjes geven

Zoentjes geven we vooral aan iedereen die we ontzettend lief vinden. Er wordt zelfs gezegd dat kusjes de meeste liefdevolle manier zijn om affectie te tonen. Niets zo lief als een kusje van je baby op je wang of hand.

3. Tegen je brabbelen

Waarschijnlijk doet je baby hard z’n best om geluidjes te maken en tegen je te brabbelen. Gezellig terugkletsen dus! Dat schijnt volgens onderzoek ook nog eens heel goed te zijn.

LEES OOK: Dit is hoe je hormonen ervoor zorgen dat je een liefdevolle ouder wordt

4. Je baby doet je na

Door jou na te doen, leert je kindje hoe hij of zij zelf dingen moet doen. En waarschijnlijk vindt jouw kind jou gewoon supertof, en wil ‘ie heel graag op z’n mama en papa lijken. Hier kun je nog jaren van genieten, in ieder geval tot de pubertijd. 😉

5. Knuffelen en snuffelen

Baby’s knuffelen graag met mama en papa. Jij en je partner zijn toch de eersten bij wie je baby zich thuis voelt en van wie ‘ie houdt. Knuffelen en snuffelen hoort ook bij de ontwikkeling van je baby; het hoort bij het hechtingsproces.

6. Hand of vingers vasthouden

Zou jij ooit de hand vasthouden van iemand die je totaal niet mag? Precies, liever niet en anders is het niet voor herhaling vatbaar. Ook baby’s uiten hun liefde door je hand of vinger vast te pakken.

LEES OOK: Ellis: ‘Ik snap nu hoe dat voelt, de liefde voor je eigen kind’

7. Schaterlachen

Baby’s beginnen gemiddeld met lachen als ze rond de drie of vier maanden oud zijn. Vaak reageren ze op jouw grapjes, gekke bekken en spelletjes. Giegelt en schaterlacht jouw baby graag? Dan voelt ‘ie al jouw love.

8. Probeert je aan het lachen te maken

Andersom kan het natuurlijk ook! Die kleine tovert vast en zeker ook weleens een lach op jouw gezicht. En he, daar nemen we gewoon van aan dat ‘ie dat met alle liefde doet.

Romper

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
8 manieren waarop je baby aangeeft dat ‘ie je lief vindt
Sluiten