Susan Dalstra
Susan Dalstra Zwanger 2 sep 2017

8x de leukste babykamerideeën voor ieder budget

Natuurlijk wil je dat jouw baby in de allermooiste babykamer ooit slaapt, maar laten we eerlijk zijn: na een jaar of twee, drie gooi je de hele inrichting toch weer om. Zonde dus om er een fortuin aan uit te geven. 

Het kan echt: een Pinterest-waardige babykamer inrichten zonder failliet te gaan. Hou de volgende tips in gedachte wanneer je aan het inrichten en stylen slaat en je budget onder controle wil houden.

1. Wees minimaal met het bedlinnen

Het is verleidelijk om het ledikantje aan te kleden tot een wolk van kussens en pluchen speelgoed, maar in werkelijkheid heeft je baby van beide maar één nodig. Hou het bij mooi beddengoed en style het minimaal af.

2. Geef geen fortuin uit aan een ledikant

Het is echt overbodige luxe om veel uit te geven aan een designer ledikantje. Er zijn namelijk genoeg budgetvriendelijke opties. Ga voor een basic ontwerp zodat je qua uitstraling met accessoires nog alle kanten op kan. Kijk ook naar 3-in-1 ledikantjes die je kan uitschuiven en transformeren tot een peuterbed wanneer de tijd rijp is. Of ga voor een ledikant die je later kan inzetten als bankje.

3. Wees slim met kunst

Als het op babykamers aankomt, is cute het codewoord. Op sites als Junique en The Animal Print Shop vind je eindeloos veel leuke posters die ingelijst niet onderdoen voor ‘echte’ kunst. Je kan gaan voor één grote poster, maar vier kleine ingelijste posters naast elkaar staan minstens zo charmant.

4. Ga voor opbergruimte los in Ikea

Weinig opbergruimte? Geen probleem: Ikea is je redding. Alles wat je nodig hebt zijn de Lack-plankjes en wat mooie manden. Boeken stel je tentoon op de plankjes terwijl je de minder fotogenieke troepjes wegstopt in de manden.

LEES OOK: Dit wil je: 17 x de mooiste mintgroene babykamers

5. Wees slim met zitplekken

Het is fijn om een zitplek te hebben in de babykamer waar je lekker kan toeven met je pasgeborene. Ga echter in plaats van een fauteuil voor een bank die je kan uitschuiven tot een kinderbed. Op die manier krijgt de bank wanneer je peuter de ledikant is ontgroeid een nieuw leven.

babykamer

6. Zet een bestaande ladekast in als commode

Heb je ergens nog een ongebruikte ladekast staan? Die fungeert met de juiste aankleding prima als commode. Je kan ook een vintage ladekast scoren op een marktje of Kringloopwinkel. Met een verschoonmat en commodematras kom je dan al een heel eind.

babykamer

7. Voeg kleur toe met verf

Zin in een statement? Het enige wat je nodig hebt is een opvallend geometrisch design en gekleurde verf. Meer van de subtiele aanpak? Ga voor een zachtere tint en voorzie de deurposten en kozijnen in een contrasterend kleurtje.

8. Ga voor tweedehands

Of vintage, wat jij wil. Kringloopwinkels zijn vooral ideaal voor items die je niet meer gebruikt wanneer je baby groter is – bijvoorbeeld een schommelstoel. Met een beetje geduld en speurwerk vind je de mooiste items die een babykamer meteen een unieke uitstraling geven.

Kun je maar moeilijk kiezen wat je wil qua inrichting? Met wit zit je altijd goed. Daarom: 16x de mooiste witte babykamers.

Nooit meer iets missen? Like ons op Facebook!

 

My DomainePinterest

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
8x de leukste babykamerideeën voor ieder budget
Sluiten