Zwanger 13 mrt 2017 Florine Duif

De 8 persoonlijkheden die elke zwangere vrouw in zich heeft

Het cliché ‘de hormonen gieren door je lijf tijdens je zwangerschap’ kennen we nu wel. Want: baby in de maak. Maar wat ze er niet bij vertellen, is je ook negen maanden lang van de ene in de andere persoonlijkheid schiet. Soms zelfs een paar keer per dag.

Kijkt je man je soms vragend aan en zie je hem denken: wie is deze vrouw? Niet zo gek. Ben je het ene moment nog Euforische Els, staat 5 minuten later Nasty Nancy tegen hem te katten. Hormonen zijn rare dingen…

1. Euforische Els

Ken je de scene uit de Titanic (ja duh) dat Jack op het puntje van het dek staat en gilt: ‘Woohoo I’m the King of the world!’. Dat ben jij. Jij bent die energiebom. Die sterke vrouw vol kracht en ja, hormonen. Die moeder in spé die de wereld gaat veroveren. Zwanger zijn is top.

2. Nasty Nancy

Zelf zwanger, kwam bij mij laatst Nancy tevoorschijn in de supermarkt. Het ging ongeveer zo: mensen liepen voor m’n kar. Expres. Ik weet het zeker. Álle producten waren op. Nou goed, alleen de verse spinazie dan, maar naar mijn idee alles. En natuurlijk stond ik úren in de rij. Toen wilde ik dat de supermarktbezoekers – inclusief het kassameisje – kegels waren. En ik een bowlingbal. Ook wilde ik ze stiekem knijpen. Maak je nou geen zorgen, Nancy is inmiddels weer vertrokken mensen.

LEES OOK: Zwangerschapsdementie: welke maffe dingen deed jij?

3. Ik-weet-het-even-niet-Iris

Ik zit niet lekker. Lopen voelt ook niet goed. Liggen is geen optie. Ik heb trek in zoet. Of nee, toch iets zoutigs. Iets vets misschien. En moet ik nou huilen? Of keihard lachen? En waar komen die jankbuien ineens vandaan? Weet je wat. Laat me maar even.

4. Helga de Heks

Bij voorbaat sorry. Sorry voor de omgeving. Voor de partner in kwestie. Voor de buren. En collega’s. Sorry, sorry, sorry. Zo en nu heel gauw je mond houden, want anders smijt ik een afstandsbediening naar je hoofd.

5. Emotieloze Emma

Wie zegt dat een zwangerschap uit enkel emoties bestaan, heeft het mis. Er zijn namelijk ook genoeg dagen waarop je helemaal niks voelt. Je bent niet blij, niet boos, niet verdrietig. Eigenlijk ben je helemaal niks. Ach, wel lekker rustig.

6. Alles-is-stom-Anna

Valt ook wel onder de categorie ‘Klaartje Klaag’. Niks is goed. Zelfs niet als je je eega een bevel geeft om een bak ijs te halen en vervolgens terugkomt met – het was jouw commando – een bak ijs. Nee, want het is niet het goede merk. Of de goede smaak. Want net had je trek in vanille, maar nu in mango. Dus…

7. Zuchtende Zita

Of je nu van de bank opstaat of achter je bureau zit; het is één en al gezucht en gesteun. Zo’n dag dus.

8. Huismuts Hanneke

Och man, dit kan zo lekker zijn! Uitgaan is voor mietjes. Lekker met een deken en series op de bank. En ondertussen met een bak mango-ijs. Want hé, dat haalt ‘ie gewoon hoor. Je bent immers zwanger.

LEES OOK: 8 pittige momenten met je baby (waar je ooit naar terugverlangt).

Reageer op artikel:
De 8 persoonlijkheden die elke zwangere vrouw in zich heeft
Sluiten