Zwanger 11 jun 2018 Samantha Lakker

7 Redenen waarom de laatste week van je zwangerschap het zwaarst is

Het einde van je zwangerschap is ein-de-lijk in zicht, maar hoe je voeten er intussen uitzien… Geen flauw idee, lang niet gezien! Natuurlijk, het is prachtig om zwanger te zijn, maar oh wat is die laatste week van je zwangerschap zwaar. Je bent bijna klaar, maar het is jammer genoeg nog een week van heel veel ongemakken en irritaties. Dit zijn er zeven.

Niemand had je echt voor kunnen bereiden op die laatste week.

Plassen

Het is een wonder! Je drinkt nauwelijks, maar mag toch om de tien minuten naar de wc. Of het nou overdag is of midden in de nacht. Jij spendeert de helft van deze week op de wc.

Maybe, maybe not

Elke schopje en elke kick. Zal dit het zijn? Komt er een einde aan deze hel, eh prachtige tijd? Je vraagt je constant af of je vandaag gaat bevallen. Net zoals je vrienden en familie.

Alles wordt straks anders

Je geeft het niet toe en glimlacht naar iedereen die vraagt naar de baby, maar eigenlijk ontplof je vanbinnen. Je bent een emotioneel wrak. Het is ook allemaal superheftig. Alles wordt straks helemaal anders en je bent verantwoordelijk voor een tiny human. Help!

De deur kan je echt niet meer uit

Het is heel gek, maar als je zwanger bent denken mensen om je heen dat ze alles tegen je kunnen zeggen. “Wauw je buik is wel heel groot” of “Jeetje, hoe lang moet je nog”. Het zijn opmerkingen die je constant moet horen.

Je bent constant oncomfortabel

Je kan het je niet eens meer herinneren hoe het is om je comfortabel te voelen. Lopen, zitten, staan, het maakt niet uit. Alles is oncomfortabel.

Sleep is for the weak

Als er een tijd is dat je alle slaap die je kan krijgen goed kan gebruiken, is het nu wel. Alleen gaat dat voor geen meter. Slapen met een mega buik is namelijk gewoon niet te doen.

De tijd staat praktisch stil

Dit voelt als de langste week van je leven. Veertig weken lijkt misschien niet heel erg lang, maar wat gaat de tijd langzaam.

Nog even volhouden, het einde is in zicht!

Mommyish

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
7 Redenen waarom de laatste week van je zwangerschap het zwaarst is
Sluiten