Zwanger 15 okt 2017 Soraya Vogelaar

7x prachtige babynamen die vrede betekenen

Deze zeven prachtige babynamen die met vrede te maken hebben, zijn een schot in de roos. Sommigen zijn een mooie afleiding van Bijbelse jongens- en meisjesnamen.

Want zeg nou zelf, van rust en vrede op de wereld kun je toch nooit genoeg hebben?

1. Axel

Een prachtige jongensnaam. Deze is afgeleid van de Scandinavische variant Absalom, zoon van koning David in het Oude Testament, wiens naam ‘vader van vrede’ betekent.

2. Callum

Callum is een Schotse jongensnaam en betekent onverschrokken duif. De duif speelt een belangrijke rol in het Oude en Nieuwe Testament. Voor veel Joden en Christenen is de duif een symbool van vrede.

3. Frida

Frida betekent – ja echt – vrede. Het stamt af van de Germaanse taal waar ook de engelse woorden ‘free’ en ‘freedom’ vandaan komen. Een van de bekendste Frida’s is toch wel de Mexicaanse kunstschilderes Frida Kahlo.

LEES OOK: Hola mami! 26x de mooiste Spaanse babynamen

4. Irene

Deze prachtige naam hebben we aan de Griekse godin Eirene te danken. Eirene was de personificatie van vrede. De godin werd altijd afgebeeld als een beeldschone jonge vrouw omgeven van weelderigheid en rijkdom. Misschien krijgt je dochter dus een rijke toekomst met deze naam.

5. Paxton

De Romeinse tegenhanger van Eirene, is Paxton. De Latijnse naam laat zich in het Engels het best uitleggen: Paxton betekent ‘peace town’. Mooi af te korten naar Pax of Ton.

6. Shanta

Varianten zijn: Shantha of Shanti/Shanty. De naam komt uit het Sanskrit, dit is de eeuwenoude heilige taal van Hindoeïsme en Boeddhisme. De betekenis is vrede en kalmte.

7. Shiloh

Shiloh betekent ‘vredig zijn’, ‘Gods gift’ of ‘zij die is gestuurd’ in het Hebreeuws. De naam kan zowel voor jongens als meisjes, een fijne uniseks babynaam dus! Met name (no pun intended) bekend van voormalig acteurskoppel Brad Pitt en Angelina Jolie die hun kindje Shiloh genoemd hebben.

Ook prachtig: 21 babynamen met een wel heel mooie betekenis.

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
7x prachtige babynamen die vrede betekenen
Sluiten