Zwanger 17 apr 2018 Soraya Vogelaar

7x geestige verschillen tussen zwanger zijn als twintiger en als dertiger

Van super excited zijn tot het hele riedeltje eigenlijk wel kennen: dit zijn de verschillen tussen een zwangerschap in je 20s en in je 30s. Welke kloppen er voor jou?

Een kleine disclaimer: iedereen is natuurlijk anders en beleeft de zwangerschap(pen) ook anders. Dit is dus ook vooral een vergelijking met een knipoog.

1. Je gevoel bij die ongemakkelijke zwangerschapspijntjes

Als twintiger: In deze fase is alles indrukwekkend, je krijgt een baby dus die ongemakken neem je er zo bij. Een brandend gevoel bij het plassen of vaker last van hoofdpijn? Joh, wat maakt het uit?! Er is een baby’tje op komst!

Als dertiger:
Dat blije gevoel omdat je zwanger bent is er natuurlijk steeds. Maar zeker als dit je tweede zwangerschap is, weet je nu maar al te goed wat je te wachten staat. De ongemakken van opnieuw bandenpijn en rugpijn: je kent ze al. En als je ze kent wil je er eigenlijk snel van af.

2. Hoe je je zwangerschap vastlegt

Als twintiger:
Iedere ontwikkeling van je zwangerschap leg je vast. De kans is groot dat je inmiddels al duizenden buikfoto’s hebt gemaakt. Zeker als je zwanger bent van je eerste kindje wil je vaak zoveel mogelijk vastleggen van dit bijzondere wonder.

Als dertiger:
Je legt nog steeds dingen vast, maar het is niet meer ieder pufje en zuchtje. Je hebt er bovendien misschien een stuk minder tijd voor dan je als twintiger zou hebben.

3. Hoe je je voelt bij het dragen van positiekleding

Als twintiger:
Je kunt niet wachten tot je buik groot genoeg is om eindelijk positiekleding te dragen. Het aanschaffen alleen al voelt extra speciaal. Het geeft net dat beetje extra bevestiging dat je écht zwanger bent.

Als dertiger:
Je metabolisme is als dertiger minder top dan als twintiger. Hierdoor is er een kans dat je al eerder je positiekleding aan moet dan als twintiger. Al is het natuurlijk nog steeds prachtig. Gevalletje first world problems zullen we maar zeggen?

LEES OOK: 17 bizarre feiten over zwangerschap

4. Jouw mening over babyshowers

Als twintiger: Babyshowers staan gelijk aan taart, cadeautjes geven en natuurlijk het prachtige leven vieren dat zich in je vormt. Je hebt de tijd van je leven want jij en je baby staan terecht als echte sterren in de spotlight op de babyshower.

Als dertiger:
Nu heb je vast al een aantal babyshowers achter de rug. Het hele riedeltje ken je wel. Wil jij je eigenlijk wel wagen aan babyshower spelletjes of vind je even relaxt in je joggingbroek op de bank Netflixen ook prima?

5. Hoe goed je bent voorbereid

Als twintiger:
Je leest ieder boek en elke site die schrijft over zwangerschappen en baby’s. Je gaat ieder zwangerschapsklasje af. Het zit er dik in dat je de babykamer minstens vijf keer een make over geeft. En die ziekenhuiskoffer? Joh, die heb je al maanden klaar staan.

Als dertiger:
De mindset is totaal anders dan als twintiger. Wie heeft er nou een geboorteplan nodig? Je bereidt je wel voor maar de boel helemaal van a tot z uitstippelen heeft geen zin. Het komt zoals het komt.

LEES OOK: De belangrijkste feiten over je gewichtstoename tijdens de zwangerschap

6. Hoe je je zwangerschap aankondigt

Als twintiger:
Je maakt je zwangerschap op ieder social media account uitgebreid wereldkundig. Het liefst met een persoonlijk digitaal kaartje met een mooie tekst én een speciale video. Het ziet er allemaal zo gelikt en geweldig uit dat ze je net zo goed kunnen bellen voor de co-productie van de volgende Nederlandse kaskraker.

Als dertiger:
Hmm, ik heb het bekend gemaakt aan m’n partner, geloof ik..?

7. Je mening over baby boeken voor ouders

Als twintiger:
Jij vindt ze fantastisch want je verslindt ze nog sneller dan een reep chocola.

Als dertiger:
Als dertiger barst je van de levenservaring. Je vertrouwt ook op je eigen gevoel. Natuurlijk ga je voorbereid de zwangerschap en bevalling in. Maar je volgt ook vooral de tips en adviezen op die persoonlijk bij jou passen.

Romper

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
7x geestige verschillen tussen zwanger zijn als twintiger en als dertiger
Sluiten