De baby 1 okt 2018 Karin Broeren

7 ultieme en praktische tips voor het inrichten van de babykamer

Een babykamer inrichten: hoe moeilijk kan het zijn denk je dan. Bedje, commode, kledingkast: dan ben je er wel zo’n beetje toch? Zo moeilijk is het ook niet, maar als het om je baby gaat moet je vooral ook praktisch denken. Want met een huilende baby op je arm wil je zo min mogelijk gedoe.

Mocht je de keuze hebben uit meerdere potentiële babykamers in huis, bedenk dan vooraf welke kamers in huis het aangenaamst zijn qua temperatuur. In de winter kun je bijvoorbeeld een kamer relatief makkelijk verwarmen met een verwarming of straalkacheltje, maar een kamer afkoelen tijdens een hete zomer is minder makkelijk.

Krijgt je baby een grote kamer? Dan is een grote (schommel)stoel erg fijn om in te voeden. In het begin zul je ‘m misschien weinig gebruiken, maar als je kleine erwt na een aantal weken wellicht op zijn of haar eigen kamer slaapt, is zo’n stoel erg handig voor de laatste avondvoeding die je het beste in het donker op de kamer kan geven.

Ga je flesvoeding geven? Dan is een krukje naast de stoel helemaal ideaal om het flesje en de hydrofieldoek neer te leggen terwijl je met een slapende baby op je andere arm ligt. Zo simpel, maar je denkt er van tevoren helemaal niet aan.

Zet zijn of haar kledingkast zo dicht mogelijk bij de commode. Als je baby eenmaal kan rollen kun je ‘m namelijk geen seconde uit het oog verliezen, en is het dus ook niet handig om ‘even’ naar zijn kledingkast te hobbelen voor een nieuwe romper.

Handig is om kleuren en patronen op de muur te schilderen die tijdloos zijn, zodat je de babykamer niet helemaal over hoeft te schilderen als je wat kind wat ouder is. Tenzij schilderen je hobby is. Inspiratie nodig? Lang leve Pinterest!

Zet het bedje het liefst zo ver mogelijk van het raam vandaan zodat je kindje uit de tocht ligt en het licht van buiten niet te fel in zijn of haar gezicht schijnt.

Niet te vergeten items

Een paar praktische items, naast de standaard items op de babykamer: zorg voor een flesje handgel op de commode als je geen kraan op de kamer hebt. Ook is het fijn om een thermometer op de kamer te hebben (want hoeveel laagjes moet je baby in godsnaam áán?!). Ook is een klok handig – ook al kan je baby nog geen klok kijken. Zo weet je precies hoe lang het duurt voordat de kleine in slaap valt of hoe laat hij is gaan slapen. In het begin is het namelijk fijn om dit een beetje bij te houden.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
7 ultieme en praktische tips voor het inrichten van de babykamer
Sluiten