7 Tips om geld te besparen tijdens het eerste levensjaar van je kindje

Als je had geweten dat het allemaal zo belachelijk veel geld zou gaan kosten, had je misschien nog eventjes doorgespaard of een vakantietje minder geboekt. Het krijgen van een baby is een enorme financiële commitment. Dit zijn negen dingen die kunnen helpen tijdens het eerste jaar met je kindje.

Borstvoeding

Uiteraard is dit niet voor iedereen een optie. Maar als het wel lukt is dit natuurlijk een onwijs handige manier om wat geld te sparen. Aangezien de melk helemaal gratis is natuurlijk.

Koop niet te veel babykleding

Ja, het is ook heel erg lastig om niet elk schattig rompertje dat je tegenkomt mee naar huis te nemen. Maar je baby heeft in het begin echt nog niet zo veel nodig. Aan wat rompertjes en wat pyjama’s heeft je baby echt genoeg (vooral omdat juist alle extra leuke kleding wordt onder gespuugd).

Denk goed na over dure spullen

Een kinderwagen kan je echt een rib uit je lijf kosten. Pak grote aankopen, zoals deze daarom slim aan. Zet de spullen die je echt nodig heb op een verlanglijstje en deel deze met je familie en vrienden. Of ga opzoek naar een mooie tweedehandse kinderwagen, die zijn er genoeg.

Bespaar op luiers

Het is een feit: luiers zijn superduur. Als je het liefst op luiers wilt besparen zijn katoenen luiers een simpele oplossing. Het kost wel wat energie en tijd, maar het is beter voor het milieu en goedkoper.

Koop slim als je flesvoeding wilt gebruiken

Sla de kant-en-klare flessen over en koop de poedervorm, het is ongeveer 50% goedkoper. Maak je geen zorgen over merknamen: huismerkflesvoeding moeten allemaal dezelfde gezondheidtesten ondergaan, en je baby geeft er niks om.

Nu we het toch over flesvoeding hebben, koop niet te veel flesjes

Jij wilt op alles voorbereid zijn en koopt 20 verschillende flesjes, om er daarna achter te komen dat je kindje maar uit een type fles drinkt. Koop een of twee flesjes waar je goede dingen over hebt gehoord.

Maak je eigen babyvoeding

Ja, wij hadden je natuurlijk ook liever vertelt dat je dit én goedkoop én makkelijk kunt doen. Maar dat is niet altijd het geval. Het leven is een feestje maar je moet wel zelf de slingers ophangen. Als je zelf babyvoeding maakt bespaar je onwijs veel geld. Het kost net even wat meer tijd, maar bespaart je dan ook wel weer lekker wat centen.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Mommyish

Reageer op artikel:
7 Tips om geld te besparen tijdens het eerste levensjaar van je kindje
Sluiten