7 super leuke dingen om samen met je baby te doen

Het is een enorm cliché, maar helaas wel waar: de tijd vliegt. Voor je het weet is je schattige kleine baby verandert in een mondige peuter. Alles uit die babytijd halen dus! Samen een cursus doen met je baby is een fijn moment voor wat quality time en gegarandeerd veel lol met je kleine.

Samen in het water spelen, samen gymmen of toch liever iets muzikaals? Deze 7 activiteiten zijn super leuk om samen je baby te doen. Veel plezier!

1. Babyzwemmen

Babyzwemmen kan in steeds meer zwembaden in Nederland. Hartstikke leuk. De baby went samen met jou aan het water, wordt lekker nat gespetterd en heeft de tijd van z’n leven. Bonus: denk eens hóé schattig jouw baby er uit ziet in een nieuw badpakje of zwembroek. Te cute.

2. Mama en Baby FIT

Goed voor mama’s conditie, goed voor de ontwikkeling van de baby. Na een bevalling zorgt Mama en Baby FIT er weer voor dat alle spieren weer sterk worden. Daarnaast bouw je een sterke band op met je kindje, die je altijd meeneemt naar de groepslessen. Nooit meer zoeken naar een oppas, dus 😉 Deze cursus volg je onder andere in Haarlem en Breda.

LEES OOK: Onderzoek bewijst: nu moeder zijn is een stuk pittiger dan vroeger.

3. Muziek op schoot

Een dure cursus hoeft niet altijd, het is ook heerlijk om met je baby op schoot naar muziek te luisteren. Kijk hoe verschillend je baby reageert op klassieke muziek, country, jazz of kinderliedjes. Maak er een gezellige, muzikale middag van. Als je zelf muzikaal bent, is het ook leuk om voor je kindje liedjes te spelen. Het maakt niet uit op welk instrument, wedden dat het een traditie gaat worden dat je kind naar jouw muziek komt luisteren?

4. Babydansen

Dansen met je baby is een heel groot feestje, hoera! Bij Babydansen Mama is Lief in Amsterdam kun je dansen, zingen en bewegen met je kleine kindje. De choreografieën, bewegingsoefeningen en spierversterkende oefeningen passen binnen de ontwikkeling van je kind. En het zit ook nog eens aan het Vondelpark, dus daarna lekker het park in met de kleine!

5. Baby Yoga

Op Famme schreven we er al eerder over: wij zijn fan van babyyoga. Inge vond het een fantastische ervaring! De oefeningen verminderen eventuele rug-, nek- en schouderklachten en versterken de bekkenbodem en buikspieren (ook om rugklachten te voorkomen en eventuele incontinentie te verhelpen). Daarnaast zijn deze drie kwartier echt ongestoorde quality time voor moeder en kind: bonding time to the max.

Weet je ook niet zo goed wat je je bij babyyoga voor moet stellen? Hier is een video, gemaakt door A Beautiful Balance.

LEES OOK: Waarom Amerikaanse moeders de gelukkigste baby’s hebben.

6. Baby massage

Ook heel fijn: een babymassage met je kindje. Ideaal voor baby’s die na de geboorte van hun ouders gescheiden worden (prematuurtjes bijvoorbeeld), waarbij het contact tussen ouder en baby verstoord is. Of voor een baby die veel huilt, die onrustig slaapt, niet in slaap kan komen, of moeilijk door slaapt. Bij een babymassage leren de ouders de lichaamstaal van hun kindje helemaal begrijpen.

Benieuwd waar je dat kan doen? In Amersfoort, Amsterdam en Den Haag bijvoorbeeld.

7. Baby Spa

We schreven er al eerder over: een heuse Baby Spa. Voor alle kleine prinsen en prinsessen die wel wat extra ontspanning kunnen gebruiken. En voor jou is het natuurlijk té schattig om dit samen met je kindje te doen. In Nederland is dit concept helaas nog niet te vinden, maar een tripje naar Antwerpen (België) is prima te doen, toch?

Ga je graag naar buiten met je baby? Deze is voor jou: 10 super slimme hacks voor de buggy die iedere mama moét weten.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
7 super leuke dingen om samen met je baby te doen
Sluiten