De mama 13 mei 2018 Marleen Staal

7 Redenen waarom je eerste Moederdag de beste is

Gefeliciteerd! Behalve je eigen verjaardag krijg je er nu als moeder een extra dag bij. Nu nog misschien zonder ontbijt van kapotte crackers en pindakaas op bed. Maar jouw allereerste Moederdag zit vol andere momenten die je nooit meer vergeet.

Uitslapen

De volgende Moederdagen kan uitslapen niet meer vanwege eerder genoemd ontbijt en zit je om 6 uur ‘s ochtends aan de lauwe thee. Jezelf nog een keer omdraaien omdat manlief je laat liggen en de poepluiertaken op zich neemt, is op die eerste Moederdag het beste cadeau dat er bestaat.

Alles draait nu nog écht om jou

Jouw kleintje blijft niet altijd klein en hoe ouder ze worden, des te sneller vergeten ze dat Moederdag vooral draait om mama. Die eerste Moederdag kun je nog alles eten, maar ook doen wat je wilt. “Ma-ham, mag ik een koekje?’ en ‘MAM IK WIL NAAR NAAR DE GEITEN”, dat soort uitspraken duren voorlopig nog even. Nu is deze dag nog echt van jou, yes!

LEES OOK: Ja ze zijn er echt: dit zijn dé 13 voordelen van jong moeder worden

Je wordt constant gefeliciteerd

De eerste Moederdag is niet alleen voor jou speciaal, maar ook voor je moeder, vader, familie en vrienden. Lieve kaartjes, spontane felicitaties op straat van vreemden die je zien met de wandelwagen: je voelt je op en top speciaal. Jij bent nu moeder en de wereld weet het. Stiekem wel lekker die aandacht.

Heel veel babyknuffels

Dat miniatuur mensje dat jij hebt gemaakt, is nog helemaal niet bewust van welke dag het is. Maar hij weet wel dondersgoed wie zijn moeder is. Daarom voelen zijn knuffels vandaag extra fijn. Helemaal omdat dit vorig jaar nog niet kon en nu ineens elke dag. En omdat je weet dat hij volgend jaar al zoveel is gegroeid, dat je die schattige babyarmpjes om je lijf niet meer zal voelen. Extra van genieten dus.

Geen zelfgekleide asbakken

Eerlijk is eerlijk. Met nog lang geen peuterspeelzaal in zicht, blijven de met snot in elkaar gedraaide sieradendoosjes van gum en Liga-koekjes ook nog even weg. Opluchting, want waar laat je al die meuk – eh pardon, met liefde gemaakte juweeltjes? Daar hoef je op die eerste Moederdag nog lekker niet over na te denken.

LEES OOK: Deze lifehacks moet íedere nieuwe moeder kennen

Lang leve je lieve eigen moeder

Vanaf nu is Moederdag een speciale dag voor jou en je eigen moeder. Je zal deze dag anders beleven, omdat je nu gaat ervaren wat jou moeder ook heeft meegemaakt. En dat schept een bijzondere band. Vanaf nu zal Moederdag niet meer hetzelfde zijn, hoe mooi is deze nieuwe fase?

Liefde is…

Op die eerste Moederdag legt jouw lief je extra in de watten. Je hebt jullie nageslacht op de wereld gebracht, een wonder waar jullie samen aan hebben gewerkt, en daar is hij je is ontzettend dankbaar voor. Op deze dag kan hij je daarvoor extra bedanken. Met een kaartje, een cadeautje of een ander mooi gebaar. Tja, dat vergeet je niet meer. Hoeveel douchegels, bossen bloemen en ‘oeps vergeten’-kaartjes je op latere Moederdagen ook krijgt.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
7 Redenen waarom je eerste Moederdag de beste is
Sluiten